Pályaválasztás: nyílt nap a teológián


2014-11-20 01:00:16  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Pályaválasztás: nyílt nap a teológián főképe
Nyílt napot tartott a Pápai Református Teológiai Akadémia szerdán, melynek során az érdeklődő fiatalok bepillantást nyerhettek az itt folyó oktatási, nevelési tevékenységbe. Az intézményben református teológus mesterképzésre és hitoktató alapszakra várják a jelentkezőket.
Vladár Gábor rektortól megtudtuk: az egységes, osztatlan teológus mesterképzés résztvevői lelkipásztori szolgálatra készülnek, illetve felsőfokú teológiai ismereteket szeretnének szerezni. Valamennyi hallgató református teológia szakra nyer felvételt. Négy félév után lehet kérni a lelkész szakirányra való átminősítést. A képzési idő teológus szakirányon tíz, míg lelkész szakirányon tizenkét félév. Ezt követően a hallgatók tanintézeti záróvizsgát tesznek, és református teológia szakos diplomát szereznek.
A katechéta-lelkipásztori munkatárs (hitoktató) alapképzésre azok jelentkezését várják, akik a református hittanoktatásban kívánnak szerepet vállalni, illetve alapszintű teológiai ismereteket kívánnak szerezni. A képzési idő az alapképzési szak esetében hat félév. A diploma birtokában jelentkezni lehet a hittanár-nevelő mesterszakra. Ezzel kapcsolatban Vladár Gábor megjegyezte, az általános iskolákban bevezetett kötelezően választható hit- és erkölcstanoktatás óta a református gyülekezetekben is megnőtt az igény a hitoktatókra.
A rektor kiemelte, a Pápai Református Teológiai Akadémiát otthonos, közvetlen légkör jellemzi. – A lelkipásztor- és a hitoktatóképzés során nemcsak az egyes tantárgyakat kell megtanulni, hanem egyfajta életstílust, magatartást, habitust is fel kell venniük a fiataloknak – hangsúlyozta Vladár Gábor.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!