Jövő pénteken kezdődik a Pápai Keresztény Akadémia


2014-11-19 22:29:59  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Jövő pénteken kezdődik a Pápai Keresztény Akadémia főképe
Pápai Keresztény Akadémia címmel előadássorozatot hívott életre a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) helyi csoportja és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola. A kezdeményezés részleteiről dr. Hauber Károly, a KÉSZ pápai csoportjának elnöke, valamint Gombásiné Takács Gyöngyi, a katolikus iskola igazgatónője számolt be a sajtó képviselőinek az előadássorozatnak otthont adó oktatási intézményben ma délután.

– A pápai KÉSZ immár egy évtizedes múltra tekint vissza, ezalatt közel száz rendezvényt tartottunk. Vendégeink között megfordultak helyi előadók, illetve országos hírű személyiségek egyaránt. Úgy gondoltuk, nagyobb figyelmet kaphatnak az országos hírű vendégeink által tartott előadások, ha azokat kiemeljük a KÉSZ programjainak sorából. Így született meg a Pápai Keresztény Akadémia ötlete. Céljaink természetesen nem változtak, a keresztény értékek fontosságára szeretnénk ráirányítani a figyelmet. Egy eléggé kusza, szétesett világban élünk, melyben sokszor nagyon nehéz eligazodni. Ugyanakkor a tapasztalataink azt mutatják, az alapértékekben a túlnyomó többségünk egyetért. Ezek a keresztény értékek: a hazaszeretet, a családunk szeretete, és a vágy egy olyan világra, ahol a becsület, a tisztesség diadalmaskodik – fogalmazott dr. Hauber Károly. Hozzáfűzte, ezen örökérvényű értékek közül nem hiányozhat az életbe és a jövőbe vetett hit, valamint persze az istenhit sem.

Gombásiné Takács Gyöngyi kiemelte, a katolikus iskola méltó helyszíne lesz a minden bizonnyal színvonalas, értékes előadássorozatnak. – Iskolánk csaknem három éve gazdagodott a szép aulával, amely eddig elsősorban iskolai rendezvényeknek volt helyszíne, de néhány alkalommal már városi programoknak is helyet biztosítottunk – jegyezte meg az igazgatónő. – Küldetésünk, hogy a nálunk tanuló gyerekekkel megismertessük a keresztény értékeket, és ápoljuk, továbbadjuk azokat. A Pápai Keresztény Akadémián közismert és hiteles előadók tolmácsolják majd ezeket az értékeket – tette hozzá Gombásiné Takács Gyöngyi.
Mint mondta, miután tájékoztatták a pápai civil szervezeteket a Keresztény Akadémia ötletéről, szinte valamennyi egylet a kezdeményezés mellé állt. Ennek köszönhetően a Pápai Keresztény Akadémia támogatói között találjuk többek között a helyi Polgári Kört, Rákóczi Szövetséget és Szegfű Klubot, vagy például a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kört. – Ez is bizonyítja, hogy a keresztény értékrend egyetemes és emberi – mutatott rá Gombásiné Takács Gyöngyi. Megtudtuk tőle: a rendezvények ingyenesek lesznek, az egyes alkalmakon összegyűlt adományokból pedig rászoruló családoknak segítenek majd.

Az előadássorozatot dr. Heim Péter közgazdász, a Századvég Gazdaságkutató elnöke nyitja meg, aki a magyar gazdaság kilátásairól beszél majd november 28-án, pénteken 17 órától a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában. A Pápai Keresztény Akadémia fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!