Országismereti idegennyelvi vetélkedő a Weöresben


2014-11-19 21:28:53  | cikk: Babos Petra  | 


Országismereti idegennyelvi vetélkedő a Weöresben főképe
A Pápai Weöres Sándor Általános Iskola egy nyertes európai uniós pályázatnak köszönhetően szervezte meg az országismereti idegennyelvi vetélkedőt, melyen negyediktől nyolcadik osztályig vehettek részt a tanulók. A feladatokat az iskola nyelvtanárai állították össze.
Gőgös Zoltánné szervezőtől megtudtuk, ez a harmadik állomása ennek a projektnek, amely négy elemből áll.
- A vetélkedővel az volt a célunk, hogy a diákok még jobban megismerkedjenek azzal az országgal, amelyiknek a nyelvét tanulják. A program két tanéven keresztül zajlik, eddig a karácsonyvárás és a húsvét volt a téma, most az országismeret, s az utolsó a farsang lesz majd februárban. A diákok osztályonként versengtek 9 helyszínen, ahol játékos és vidám feladványokon keresztül mérhették össze országismereti tudásukat, ki angolos ki pedig németes kérdések kapcsán. Voltak előzetes feladatok is, mint például, képeket kellett gyűjteni, menetlevelet készíteni és a hamburger történetének is utána kellett járni. A diákok megtanulták az angol és a német himnuszt is egy feladat során.
Az izgalmas játékban voltak irodalommal, sporttal, zenével, híres emberekkel és nevezetességekkel kapcsolatos kérdések is.
Plegányi Sarolta 8. b osztályos tanuló egészen kicsi kora óta tanul németül, amit nagyon szeret. Saci elmondása szerint hasznosak ezek a programok, hiszen így játékos formában szerezhetnek még több ismeretet az országokról. A fiatal lány a hamburgerkészítést élvezte a legjobban, de a térképes feladat is elnyerte tetszését.
A tanulók a 4-5. és a 6-8. osztályosok korcsoportjában versenyeztek. A legjobbak oklevélben részesülnek. Az eredményhirdetés decemberben lesz majd. A legszebb alkotásokból tárlat is nyílik a későbbiekben.
A soron következő idegennyelvi vetélkedő a farsang témáját dolgozza fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!