Vereséggel búcsúzott a Ligakupától a Lombard Pápa


2014-11-18 17:07:12  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: vaol.hu  | 


Vereséggel búcsúzott a Ligakupától a Lombard Pápa főképe
A Ligakupa G csoportjának záró csoportkörében a Lombard Pápa Szombathelyre látogatott. A vasiak 10 ponttal vezették a csoportot, míg a továbbjutás kiharcolása érdekében a mieinknek mindenképp győzni kellett, hiszen rosszabb gólkülönbségük miatt hét pontjukkal a harmadik helyen álltak a Sopron mögött, az egyenes kieséses szakaszba pedig a nyolc csoport első két helyezettje jut tovább, így a mieinknek fél szemmel a Siófok – Sopron párosítás alakulását is figyelni kellett – a Ligakupa versenykiírása értelmében pontazonosság esetén először a győzelmek száma, majd a gólkülönbség, a rúgott gólok száma, végül az egymás elleni eredmény rangsorol. A Balaton partján a soproniak 2-0-s győzelmet arattak, ami azt jelentette, hogy a pápaiaknak legalább négy góllal kellett volna nyerniük. Eredetileg a Rohonci úton rendezték volna a meccset, a hétfő éjszakai nagy esőzés miatt azonban a pálya kímélése érdekében az Illés Akadémia műfüves pályáján adott otthont az összecsapásnak. Lengyel Ferenc vezetőedző gondolva a szombati, Budapest Honvéd elleni nagyon fontos bajnokira elsősorban azoknak szavazott bizalmat, akik korábban kevesebb játéklehetőséghez jutottak, a mieink a megszokottnál is fiatalabb összeállításban sorakoztak fel a kezdéshez, a Lombard a Horváth G. – Iványi, Gál Sz., Erdősi, Böröczky – Coroian, Stenczel – Florean, Király B., Benkő – Schmidt kezdővel vágott neki a találkozónak. A vaol.hu beszámolója szerint mindkét gárda nagy lendülettel kezdett, a pápaiak két helyzetére hárommal válaszoltak a vasiak. Előbb Nagy lőtt ziccerben a bal kapufa mellé, majd Jefremov próbálkozását tolta a léc fölé Horváth, aztán Városi 12 méteres lövését spárgázta ki lábbal a pápai kapus. A 35. percben Coroian középre ívelt labdáját menteni igyekvő Hirschler a saját kapujába fejelte (0-1). A 40. percben Jefremov jobb oldali beadásába Gál kézzel ütött a tizenhatoson belül. A büntetőt Nagy a léc alá vágta (1-1). Szünet után a 48. percben Gyurján szlalomozott el a védők között, a tizenegyespontnál álló Zamostnyhoz passzolt, aki a kapu közepébe helyezett, mint később kiderült, a 2-1-es állás egyben a végeredményt is jelentette, a Haladás csoportelsőként lépett tovább a nyolcaddöntőbe, másodikként a Sopron folytathatja a küzdelmeket, a mieink pedig mostantól csak a bajnokságra koncentrálhatnak.

Szombathelyi Haladás – Lombard Pápa 2-1 (1-1) Gsz.: Nagy O. (11-esből), Zamostny, illetve Hirschler (öngól)

Szombathelyi Haladás: Mursits – Zsirai, Fehér, Hirschler ('57 Grabant), Katona – Szakály ('57 Soltész), Jefremov ('46 Németh) – Városi ('46 Török), Nagy O., Gyurján B. ('72 Farkas) – Zamostny

Lombard Pápa: Horváth G. – Iványi, Gál Sz., Erdősi, Böröczky – Coroian, Stenczel (Jagodics B., 28.) – Florean, Király B., Benkő – Schmidt

A csoport végeredménye:
1. Haladás 13 pont
2. Sopron 10 pont
3. Lombard Pápa 7 pont
4. Siófok 4 pont

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!