Kiváló sakkeredmények a PSE-től


2014-11-18 11:35:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kiváló sakkeredmények a PSE-től főképe
Az elmúlt hétvége sem telt el sakkos események nélkül, melyeken a Pápai SE szakosztálya jó szokásához híven jó eredményeket produkált. A sort november 15-én a kapuvári Király-kupa nyitotta, melyet évente kétszer rendeznek meg. A PSE két gyerek csoportban és a felnőttek között voltunk érdekelt, Margl Roland ifiként - ahogy már korábban többször is - a felnőtt mezőnyben indult, és 30 induló közül a második helyet szerezte meg, emellett még bezsebelte a legjobb 18 év alattinak járó különdíjat is. Nem érdemtelenül, hiszen kilenc mérkőzésből 6.5 pontot szerzett, mindössze a győztestől szenvedett vereséget. Ugyanebben a mezőnyben női második helyet szerzett Hamzáné Gyimesi Andrea, mindössze rosszabb mezőnyértékével lett ezüstérmes. A 2004-ben és 2005-ben születettek korcsoportjában egy pápai induló volt, Tardos Luca, aki lemaradt a dobogóról, és a negyedik helyen végzett, ugyanígy járt Czemmel Dániel az 1999-2003 között születettek mezőnyében végül ötödik lett. Ruska Barbara ugyanebben a korcsoportban a lányok között ezüstérmet szerzett. Szintén szombaton rendezték meg az általános iskolás csapatbajnokságot Ajkán, ahol hat fős gyerekcsapatokkal vehetnek részt az egyesületek.
- Sajnos csak két induló csapat volt, rajtunk kívül a házigazda Ajka csapata, akik tavaly megnyerték ezt a sorozatot. Oda-visszavágós kétfordulós mérkőzést rendeztek, amiben hajszállal mi bizonyultunk jobbnak, miután 7:5 arányban legyőztük ellenfelünket és megnyertük ezt a bajnokságot, amire emlékeim szerint korábban nem volt példa - elevenítette fel a versenyt Kiss Csaba szakosztályvezető. Ugyanakkor szomorú, hogy a többi Veszprém megyei egyesület nem tudott kiállítani egy hat fős gyerekcsapatot, tavaly még öt induló volt, sajnos ez olvadt kettőre erre az idényre. Másnap az NB II Széchenyi - csoportjában szerepeltünk, ellenfelünk a Lövő együttese volt. Mi a legerősebb összeállításunkban ülhettünk le – erre már régen volt példa - az ellenfél pedig most ült le ebbe a szezonban a leggyengébb összeállításában. Persze ez a „gyenge” jelző is azt jelenti, hogy az Élő – pontokat alapul véve 11-1 volt a leülési erősség az ellenfél javára, ehhez képest remek eredménynek mondható, hogy csak 7-5 arányban szenvedtünk vereséget, amivel a csapat összesen 36 Élő - pontot gyűjtött. Ezzel a megszerzett 5 ponttal sikerült elmozdulnunk a tabella utolsó helyéről, megelőzve a Zala Volán csapatát.
Az NB II-es meccsen győzelmet szerzett Kiss Csaba, Sashalmi Ádám és Mayer Attila, Bartók Zoltán, Margl Roland, Gyutai Nándor és Döbröntei Dávid döntetlent ért el. Ezen a hétvégén sem pihenhetnek sakkozóink, ugyanis november 22-én a megyei másodosztályban két csapattal Ajkán szerepelnek, vasárnap pedig a megyei első osztályban itthon fogadják az ASSE Ajka csapatát. A szakosztály továbbra is várja a sakkozni vágyókat, edzéseiket kedden és csütörtökön 14:30-tól 18 óráig a Pedagógus Művelődési Otthonban tartják. Kiss Csaba kiemelte, a legutóbbi edzésen 6 és fél éves és 86 éves játékos is részt vett, sőt mostanság már a 4 évesek is ismerkednek a sportág alapjaival.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!