Már készül az adventi hangversenyre a német nemzetiségi önkormányzat


2014-11-17 23:57:35  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Már készül az adventi hangversenyre a német nemzetiségi önkormányzat főképe
Megtartotta az alakuló ülést követő első munkaértekezletét a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ) hétfőn délután. A Városházán lezajlott tanácskozáson módosították a PNNÖ 2014. évi költségvetéséről szóló határozatot, ami csupán formális változásokat eredményezett.
Ezt követően a képviselők egyetértésüket fejezték ki a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola felvételi körzetével. Pillerné Fódi Ilona, a PNNÖ elnöke ezzel kapcsolatban elmondta: Pápa közigazgatási területe iskolai körzetekre van osztva, a Munkácsy-iskola nemzetiségi tagozatára pedig az egész városból jogosultak beiratkozni, ami ellen a német nemzetiségi önkormányzatnak nincsen ellenvetése.
A harmadik napirendi pontban a hagyományos adventi hangverseny programjának egyeztetése került terítékre. A tervek szerint a rendezvényt december 12-én 17 órától tartják a Szent József-kápolnában. A még formálódó műsorban közreműködnek majd óvodások, iskolások, a Gannai Asszonykórus tagjai, valamint egy pápai énekkar.
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat vállalta, hogy 2015 januárjában megszervezi a magyarországi németek elűzetésének napja alkalmából tartandó megyei megemlékezést – hangzott el a vegyes ügyek tárgyalása során. A nemzetiségi ülés után közmeghallgatást tartott a testület.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!