Sikeres volt a VI. Szent Erzsébet-napi jótékonysági est


2014-11-16 20:56:58  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeres volt a VI. Szent Erzsébet-napi jótékonysági est főképe
Hatodik alkalommal szervezte meg a  Szent Anna Plébánia azt a jótékonysági estet, melyet minden évben Szent Erzsébet tiszteletére rendeznek meg a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A jótékonysági rendezvény bevételét évről-évről a szegények, a hátrányos helyzetű családok megsegítésére és támogatására fordítja a plébánia.
Az est egyik fővédnöke, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte az iskoláskorú rendezvényt. Mint mondta, a program Árpád-házi Szent Erzsébethez kötődik, aki nagyon sokat tett a betegekért, az elesettekért.
- Menedékhelyet alapított árva gyerekek részére, s a szegényeket segítette, később pedig kórházat alapított, ahol maga is részt vett a betegápolásban. Az ő példája rendkívül tanulságos és tiszteletre méltó. Egy modern nő volt az akkori körülményekhez képest, az emberi egyenlőség, a mindenkit megillető méltóság hirdetője.
A szónok örömét fejezte ki, hogy ismét fővédnöknek kérték fel, s minden adakozónak köszönetet mondott.

Salgó Ferenc kanonok, plébános elmondta, a jótékonysági est gondolata hat évvel ezelőtt fogalmazódott meg benne, mivel sajnos manapság egyre többen és gyakrabban fordulnak az egyházhoz, a Karitasz szolgálathoz segítségért.
Az atya hangsúlyozta, nemcsak ezen az alkalmon és karácsony előtt várják a segítőket, hanem egész évben, akár tartós élelmiszer vagy ruha felajánlásával. Végül háláját fejezte ki a JMSZK vezetőségének és minden munkatársának, valamint a fellépőknek és a támogatóknak is.

A plébános köszöntőjét oklevelek átadásával zárta. Az elismeréseket az egyik belvárosi gyorsétterem üzemeltetői, a Pállfy család, Varga Gyula, Török Kálmán és Holczinger Ottó vehették át, akik több alkalommal is önzetlenül segítették az egyházközséget, s ezáltal a szegényeket és a rászorulókat támogatták.
A Szent Erzsébet-napi jótékonysági esten fellépett a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Vadvirág Néptáncegyüttese, Babos Tibor, Gosztola István, Kossuth Gergő, Szeles József és a Pegazus Színház.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!