A színházi szakma rejtelmei - Még lehet jelentkezni a Pápai Drámaműhely előadásaira


2014-11-14 15:49:16  | cikk: mo  | 


Pápai Drámaműhely címmel színházi szakmai hétvége várja a pedagógusokat, színházi szakembereket és a hatékony alkotómunka iránt érdeklődőket az alkotás és a nevelés jegyében november 22-én és 23-án. A programokban gazdag rendezvényt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ és a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodája szervezi. Schmidt Orsolya művelődésszervező elmondta, Pápa évtizedek óta a színházi nevelés egyik meghatározó központja. Ma már országos híre van annak, hogy városunkban a színházi nevelés és a drámafoglalkozások kiváló színvonalon működnek. Ezt erősíti az a rendezvény is, melyet a következő hétvégén szervez a művelődési központ.

- A program a színházi nevelés jegyében zajlik és Tegyi Tibor drámatanár emlékének szenteljük, aki a pápai drámaműhely egyik alapítótagja volt és az elmúlt évtizedekben meghatározó szereplője, egyénisége a gyermekek nevelésének, az értékteremtésnek – emelte ki a művelődésszervező.

A hétvége során helyi és országos hírű szakemberek, színészek, drámapedagógusok, előadók tartanak foglalkozásokat, itt lesz Pap Gábor, a Trainingspot Társulat művészeti vezetője, Horváthné Árvai Mária és Komáromi Sándor drámatanárok, Scherer Péter színész, rendező és Gyulay Eszter dramaturg, rendezőasszisztens, akik bepillantást engednek abba a folyamatba, miként születik meg egy színházi előadás.

A rendezvény tehát nyitott, bárki megtekintheti az előadásokat, de jelentkezhetnek olyanok is, akik aktív résztvevői lennének a foglalkozásoknak. Mindehhez csupán regisztrálni kell a JMSZK weboldalán elérhető űrlap kitöltésével. Schmidt Orsolya felhívta az érdeklődők figyelmét arra, hogy a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében ezt legkésőbb november 20-ig tegyék meg.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!