December 31-ig ingyenesen váltható ki a szurkolói kártya


2014-11-14 13:05:16  | cikk: Haraszti Gábor  | 


December 31-ig ingyenesen váltható ki a szurkolói kártya főképe
A klubkártyarendszer bevezetése óta szerzett tapasztalatokat figyelembe véve az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy a klubok számára a semleges szektor kijelölésére vonatkozó ajánlását november 15-étől kötelezővé teszi - olvasható az MLSZ honlapján. A döntés értelmében mostantól minden élvonalbeli meccsre be lehet majd jutni bármilyen szurkolói kártyával. A szurkolói kártya bevezetése óta a klubok határozhatták meg, hogy stadionjaik szektoraiba milyen klubkártyával engednek jegyet vásárolni a drukkereknek, s azt is, egyáltalán kijelölnek-e semleges szektort azok számára, akik nem rendelkeznek az adott két csapat szurkolói kártyájával. Előfordult olyan találkozó, melyre „harmadlagos” kártyával (más klub kártyájával vagy az MLSZ által kiadott Futballkártyával) nem lehetett belépőt váltani „ez pedig teljesen ellentétes mind az MLSZ, mind a nézők és a klubok érdekeivel” – írja az MLSZ. A mostani döntés szerint a jövőben a klubok kötelesek semleges szektort kijelölni hazai találkozóikon és oda harmadlagos kártyákkal rendelkezőket elhelyezni. Az ilyen szektornak minimálisan 250 férőhelyesnek kell lennie, s az oda szóló jegyárak nem lehetnek magasabbak az azonos kategóriájú hazai jegyek árainál. A rendelkezés arra is kitér, hogy amennyiben 48 órával a mérkőzés kezdete előtt még van hely a semleges szektorba, a klubok feltölthetik azt a csapatuk klubkártyáival rendelkező szurkolókkal. Mivel a rendbontásért a rendező klub felel, a hazai egyesületek fokozottan ellenőrizhetik a semleges szektorba jegyet váltó nézők dokumentumait. A szövetség egyúttal arról is határozott, hogy december 31-ig meghosszabbítja a klubkártya, illetve a futballkártya kiváltásának ingyenes lehetőségét.
Az MLSZ adatai szerint eddig 123 ezer szurkolói kártyát váltottak ki.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!