Pápán is indult ringató foglalkozás


2014-11-14 13:03:43  | cikk: mo  | 


Pápán is indult ringató foglalkozás főképe
Rengeteg dal, éneklés, játék és öröm – ez jellemzi az országosan is nagy sikernek örvendő ringató foglalkozásokat. A református közösségi házban keddenként Gerbert Judit várja az apróságokat és szüleiket vagy nagyszüleiket. A református gimnázium egykori diákja 12 évig a Győri Nemzeti Színház színésznőjeként tevékenykedett, majd vidékre költözve dr. Gállné Gróh Ilonánál tanulta ki a szakma fortélyait. Több mint egy éve önálló ringató foglalkozásokat tart, melyek sikerrel zajlanak Sárváron és környékén, novembertől pedig már Pápán is – számolt be tapasztalatairól a foglalkozásvezető.

Gerbert Judit elmondta, a foglalkozások 0-3 éves korú gyermekeknek és szüleiknek szólnak. A cél tulajdonképpen a zenei élménynyújtás, hogy a résztvevő felnőttek és gyerekek átéljék a közös játék és éneklés örömét. Régi magyar hagyományainkból táplálkozik, hiszen olyan mondókák, énekek, dalok csendülnek fel, amelyek népi kultúránkban egykor megtalálhatóak voltak. A ringatók ezeket elevenítik fel, s őrzik meg az utókor számára. A módszer lényege pedig az, hogy a foglalkozásvezető mintát kínál a szülők számára, hogy hogyan kezdődhet a családban a zenei nevelés, hiszen az énekszó, a közös ölbeli játék valóban a kicsinyek "lelki tápláléka" kell, hogy legyen. Az édesanyák és édesapák otthon is énekelnek gyermekeiknek, és ezzel a felkeltik a kicsik érdeklődését, kedvet ébresztenek az önkéntes utánzásra. Érzékennyé, fogékonnyá teszik őket a jó zene, a művészet iránt már ebben a korai életszakaszban – vallják a módszer kidolgozói.

A foglalkozásokra minden kedden 10 órától várják a családokat az Immánuel Közösségi Házban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!