Rendőrkézen a tapolcafői kultúrház betörői


2009-08-26 22:36:26  | cikk:  | 


Több betöréses lopás történt augusztusban a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén. Az elkövetők az adászteveli italboltokat, a tapolcafői vegyesboltot és a kultúrházat „tisztelték meg” jelenlétükkel és tulajdonítottak el onnan értékeket. A nyomozók a hasonló elkövetési módokból joggal feltételezték, hogy ugyanazok a tettesek jártak a két helyszínen és kiemelten kezelték a betörés-sorozatot. Az adatgyűjtés  és felderítés során egyre szűkült a feltételezett elkövetői kör és ma reggelre alapos gyanúval indultak házkutatásra az egyik pápai lakóházhoz. A teljesen nyitva hagyott, első ránézésre lakatlan ingatlanban fellelték az eltulajdonított tárgyak nagy részét és a házban uralkodó rettenetes káosz azt is mutatta, hogy az elkövetőknek ez volt az átmeneti „otthonuk”.  A szemmel tartott ingatlanba eközben gyanútlanul „hazatértek” a lakók, akikben a helyszínen lévő rendőrök azonosították gyanúsítottakat  és elfogták őket. A nyomozás jelenlegi szakaszában alapos a gyanúja annak, hogy a tapolcafői kultúrházban, augusztus 17-én elkövetett betörés, a vegyesbolt elleni támadás az elfogott két fiatal felnőtt számlájára írható, éppúgy mint az adászteveli bűntettek, sőt a ma hajnalban elkövetett, adászteveli polgármesteri hivatalban történt betörés is az ő bűnlajstromukat növeli. A Pápai Rendőrkapitányság a gyanúsítottak őrizetbe vétele mellett folytatja a nyomozást az ügyben-tudtuk meg a nyomozóhatóság illetékesétől. 

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!