DK: Megkezdték az építkező munkát


2014-11-11 19:27:22  | cikk: mo  | 


DK: Megkezdték az építkező munkát főképe
A Demokratikus Koalíció november 22-i kongresszusa előtt több helyszínen, köztük Pápán is regionális konzultációt szervezett a tagság körében. A programon a párt vezetése megvitatta javaslatait a tagsággal, bevonva valamennyi tagot és támogatót a döntések előkészítésébe – derült ki a mai programon. Dr. Vadai Ágnes, a DK országos alelnöke, országgyűlési képviselő, Kolber István, az Új Köztársaságért Alapítvány elnöke, a DK országos elnökségének tagja és Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő, a DK választókerületi elnöke a programot megelőző sajtótájékoztatón számoltak be az aktuális politikai helyzetről.

Vadai Ágnes arról tájékoztatott, a választások után elengedhetetlen az értékelés annak érdekében, hogy megteremtsék azt a demokratikus alternatívát, mellyel megdönthetik az Orbán-kormányt, ugyanakkor hasonlóan fontos az építkezés, hiszen a cél az, hogy az ország legtöbb településén legyen a pártnak helyi szervezete. Az önkormányzati választások a DK számára sikeresek voltak, bebizonyosodott, hogy ma Magyarországon négy országos párt van, s ezek között ott van a DK is – jelentette ki az alelnök.
Vadai Ágnes beszélt az országos politika aktuális kérdéseiről is: az amerikai kitiltási botrány alapvetően rázza meg Magyarországon az adózási morált, hozzátéve, hogy az elmúlt napok eseményei egyre távolabb viszik az országot a szövetségeseitől.
Az országgyűlési képviselő megemlítette azt is, jelenleg folyik az adótörvények vitája, s hamarosan megkezdik a költségvetés tárgyalását, mely alapjaiban taszítja nyomorba az amúgy is szegényeket. Vadai Ágnes kijelentette, a DK sem az adótörvényeket, sem a költségvetést ebben a formájukban nem támogatja.

Kolber István az építkezés egyik lépcsőfokának nevezte az Új Köztársaságért Alapítvány létrejöttét. A pártalapítvány elnöke azt hangsúlyozta, legfontosabb feladatuk a párt programjának előkészítése, mellyel az Orbán-kormány megdöntését és az ország helyzetének normalizálását, gyökeres változások megvalósítását tűzték ki célul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!