Lengyel Ferenc hét évet várt a lehetőségre


2014-11-11 10:45:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Lengyel Ferenc hét évet várt a lehetőségre főképe
Ahogy arról korábban hírt adtunk, hétfőn Lengyel Ferencet nevezték ki a Lombard Pápa vezetőedzőjének. A tréner a Nemzeti Sport érdeklődésére kifejtette, szerinte a jelenlegi kerettel is kötelező kivívni a bent maradást, a legfontosabb pedig, hogy a gárda bármi áron gyűjtögesse a pontokat. A frissen kinevezett edző elmondta, az események az elmúlt napokban gyorsultak fel. Szombaton a klub tulajdonosával, Bíró Péterrel nézte végig a Paks elleni idegenbeli bajnokit, és amíg a pályán a Lombard újabb vereséget szenvedett (0–3), ők szinte mindenben megegyeztek egymással.
- Ki voltam éhezve az élvonalra – mondta Lengyel Ferenc, a Lombard Pápa hétfőn kinevezett trénere. Régen vártam már arra a pillanatra, amit hétfő délután átélhettem. Miután hét éve távoztam Paksról, nem hittem volna, hogy ilyen sokáig kell várnom az újabb élvonalbeli lehetőségre. Hiába végeztem eredményes munkát Pakson, megtapasztaltam, milyen nehéz kispadhoz jutni Magyarországon. Szerencsére ezúttal jókor voltam jó helyen, mindent megteszek, hogy beváltsam a hozzám fűzött reményeket. Büszkeséggel tölt el a megkeresés, hiszen ezzel az utánpótlásban végzett munkámat is elismerték. Az ott betöltött szakmai igazgatói posztot egyébként továbbra is én látom el, amiért Tóth Péter ügyvezető igazgatónak, és Grőber Attilának, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club elnökének tartozom köszönettel. Ezzel jelentősen több munka szakad a nyakamba, ám bízom benne, hogy képes leszek mindkét fronton helytállni. Az egyik legnagyobb gond, hogy kevés labdarúgóval dolgozunk, így meglehetősen szűkös a variációs lehetőségeink száma. Emellett a gólszegény játékunk okait is meg kell találnunk, hiszen túl jó csatárok szerepelnek ahhoz a keretben, hogy mindössze hétszer találjunk be a kapuba. Most a tűzoltás a legfontosabb, olyan taktikát kell kidolgoznom, amellyel a keretünkben rejlő lehetőségeket a legeredményesebben használjuk ki. Nálam nincs támadó- vagy védekező futball, a lényeg, hogy mindegyik labdarúgónak megtaláljuk azt a posztot, amelyen a legeredményesebb futballra képes.
A szakember munkáját az U21-es csapat edzője, Marton Miklós segíti, míg az elmúlt fordulókban megbízott vezetőedzőként dolgozó Kovács László visszatér az eredeti szerepkörébe: a kapusok felkészítéséért felel.
- Leghamarabb télen lehet változás a stábban, talán akkor némileg a játékoskeretünket is meg tudjuk erősíteni. Ugyanakkor a bent maradást a mostani játékosállománnyal is kötelező kivívnunk, és ha nem hinnék benne, nem vállaltam volna a felkérést. A válogatott szünet és a Ligakupa-meccsek alatt némiképp ismerkedhetünk egymással, ám jelentős javulást csak a téli felkészülés után várok a csapattól. Most az a legfontosabb, hogy gyűjtögessük a pontokat – bármi áron.
A Lengyel Ferenc – Marton Miklós edzőpáros a ma 16 órakor kezdődő, Sopron elleni Ligakupa találkozón mutatkozik be.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!