Dr. Bujáky Éva képei a színházban


2014-11-10 17:36:17  | cikk: Babos Petra  | 


Dr. Bujáky Éva képei a színházban főképe
A hónap műtárgya elnevezésű tárlat-sorozat novemberi kiállítója dr. Bujáky Éva. Az ügyvédként dolgozó alkotó frezettó technikával készült alkotásait mutatja be az érdeklődőknek a JMSZK földszinti előterében.
Dr. Bujáky Éva 1967-ben született a mai Oroszország területén, de 2 éves kora óta Pápán él. 1990-ben az ELTE jogi karán végzett, a szakvizsga letétele óta ügyvédként praktizál Pápán. 2013 óta készít úgynevezett frezettó képeket, amelyek különleges technikáját a győri Beőthy Társaságban sajátította el.
Dr. Bujáky Éva érdeklődésünkre elmondta, egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon tanulta, hogy mindenkiben ott szunnyad az ábrázolás képessége, de sokan mégis azt gondolják, hogy nem tudnak rajzolni.
- Korábban sosem tudtam rajzolni, sőt nem is sejtettem, hogy tudok. A tanfolyamon vált nyilvánvalóvá, hogy én is tudok rajzolni. Elhatároztam, hogy szeretnék festeni tanulni, s Győrben találtam ezt társaságot, ahol olajfestményeket készítettem. Ők akkor szabadalmaztatták a frezettó technikát, ami nekem is nagyon megtetszett. Így a frezettók az első alkotásaim. A frezettó anyaga fagyálló és vízálló, épületek falainak díszítésére bármekkora méretben alkalmas. A kerámiához hasonló 3D-s hatást mutat, ugyanakkor a kerámiával, illetőleg a gipsz és poliészter stukkóval ellentétben nagyon stabil és kemény, égetést nem igénylő anyag. Más anyagokkal kiválóan összeilleszthető, például kövekkel, üveggel. Az elkészült alkotások elég nehezek, fali rögzítést igényelnek.
- Színhasználatomban és témaválasztásomban, az arany színek iránti rajongásomban meghatározóak a szláv gyökerek. Absztrakt képeket, növényeket és madarakat ábrázoló képeket készítek elsősorban. Számomra nagy boldogság az alkotás, örömmel és boldogsággal tölt el, ha egy-egy kép elkészül. 2014-ben már voltak kiállításaim, mint például Pápán az Immánuel Közösségi Házban és Győrben is. 2013 óta 42 képem készült el, melyek közül már meg is vásároltak néhányat.
Az alkotó elárulta azt is, jelenleg egy sellős képen dolgozik. A jövőben is szeretne ezzel a technikával komolyabban foglalkozni, tanfolyamokra járni, s esetleg gyerekekkel megismertetni a frezettót.
A JMSZK földszinti előterében nyolc színes alkotás látható, amelyeket december 7-ig tekinthet meg a művészetbarát közönség.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!