Lombard Pápa: Lengyel Ferenc az új vezetőedző – hivatalos


2014-11-10 15:33:46  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Lombard Pápa: Lengyel Ferenc az új vezetőedző – hivatalos főképe
Amit már délelőtt sejteni lehetett, mostanra hivatalossá vált, miszerint a Lombard Pápa megüresedett vezetőedzői posztját a Pápai Egyesített Labdarúgó Club szakmai igazgatója, Lengyel Ferenc veszi át. Mátyus János szeptemberi távozását követően Kovács László kapusedző ült le a kispadra, Bíró Péter tulajdonos azóta igyekezett az új mestert megtalálni. A tulajdonos a Nemzeti Sportnak elmondta, az edző neve már a kezdetektől ott szerepelt a négy-öt jelölt között.
- Edzői múltja önmagáért beszél, ő juttatta fel a Paksot az élvonalba, és később is eredményesen dolgozott a csapatnál. Mellette szól továbbá, hogy nyár óta Pápán, utánpótlásunk szakmai igazgatójaként dolgozik, így klubunkat is jól ismeri. Olyan edzőt szerettem volna választani, akivel a hátralévő őszi fordulókban, valamint a tavaszi szezonban is eredményesen szerepelhetünk. Próbáltuk megtalálni a legmegfelelőbb személyt, több véleményt is meghallgattam, nem egyedül hoztam meg a döntést.

A klubtól kapott tájékoztatás szerint ma megegyeztek a felek és Lengyel Ferenc határozatlan idejű szerződést kötött a csapattal, munkáját pályaedzőként az U21-es csapat trénere, Marton Miklós segíti. Tóth Péter, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre elmondta, mind Lengyel Ferenc, mind Marton Miklós is megtartja a PELC-nél betöltött korábbi szerepkörét, így a rájuk bízott feladatokat a továbbiakban is ellátják az utánpótlás klubnál.

A 48 éves Lengyel Ferenc a Dunaújvárosnál nevelkedett, a klub színeiben mutatkozott be az élvonalban, később futballozott Pécsen is, majd visszatért nevelőegyesületéhez, ahol 2000-ben tagja volt a bajnokságot megnyerő csapatnak. 2003-as visszavonulása után egyből az edzői pályára lépett, legnagyobb sikerét Pakson érte el, ahol a 2005–2006-os szezon végén az élvonalba jutott a klubbal, első NB I-es idényében a 11. helyen végzett a zöld-fehérekkel. A következő szezonban kilenc forduló után menesztették, Iváncsán, majd az Integrál-DAC-nál edzősködött, végül 2010-ben visszatért Paksra, ahol utánpótlásedzőként dolgozott. Júliusban az utánpótlás szakmai igazgatójaként a Lombard Pápához került.

További részletek hamarosan.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!