Bravúros győzelmet arattak sakkozóink


2014-11-10 14:28:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bravúros győzelmet arattak sakkozóink főképe
Vasárnap a megyei első osztályú sakk bajnokságban a PSE csapata a Bányász SK Ajka otthonában ült asztalokhoz. Az ajkaiak a vendégeknél jóval erősebb összeállításban ültek le, 11-1 volt a leülési erőviszony, tehát ha az erőviszonyok realizálódnak, ennyire kellett volna kikapniuk, ráadásul nem a legerősebb csapatukkal mentek a pápaiak, akiknél négy ifjúsági és két női játékos is szerepelt. Ehhez képest szenzációs eredménynek mondható, 6.5 – 5.5 arányban sikerült nyerniük a mieinknek.
- A nem várt győzelemhez bravúrok is kellettek: Ábrahám András egy nála 300 Élő – ponttal jobbat győzött le, a 2003-as születésű ifi játékosunk, Domonkos Eszter, aki élete első meccsét játszotta a felnőttek között egy nála több mint 500 ponttal erősebb ellen döntetlent ért el, egy másik 10 éves ifink pedig – szintén élete első felnőtt bajnoki meccsén – győzelemmel debütált. A hölgyek is veretlenek maradtak és az első táblás ifi játékosunk, Margl Roland is elcsent egy fél pontot egy FIDE mestertől – idézte fel a bajnokit Kiss Csaba szakosztályvezető. Ezzel a sikerrel most harmadikak vagyunk a tabellán, de van egy elmaradt mérkőzés illetve a páratlan számú induló miatt három csapat már szabadnapos is volt – mi majd csak tavasszal leszünk az utolsó előtti fordulóban. További játékosokat szeretnék kipróbálni a következő megyei fordulóban, amelyet itthon vívunk meg a másik ajkai csapat, az ASSE ellen november 23-án. Addig még vár ránk egy NB II-es meccs szintén itthon a Lövő csapata ellen november 16-án, előtte pedig két helyre is megyünk: az általános iskolás csapatbajnokságban szerepelünk hat fős gyerekcsapattal Ajkán, majd Kapuváron veszünk részt több korcsoportban is egy már hagyományosnak mondható sakkversenyen - szóval program az akad bőven – és még nem beszéltem a november 30-án esedékes idegenbeli NB II-es meccsünkről a Kisbér – Ászár csapata ellen.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!