Pályaválasztás: Általános-, természettudományos- és művészeti képzések a Refiben


2014-11-09 10:49:50  | cikk: Babos Petra  | 


Pályaválasztás: Általános-, természettudományos- és művészeti képzések a Refiben főképe
Nyílt napra várták tegnap délelőtt a nagy múltú Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájába a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket.
Zsúfolásig telt az intézmény díszterme érdeklődőkkel, akiket Gránásiné Bácsi Tünde igazgató, Vadász Márta vezető vallástanár és Fekete Pál Péter igazgatóhelyettes köszöntött.
Hírportálunkat Fekete Pál Péter tájékoztatta a jövő évi elképzelésekről. Mint mondta, az intézmény beiskolázási körzete a Dunántúl egészére kiterjed, de minden évben határon túli magyarok is tanulnak az iskolában, az intézményvezetés nagy örömére.
- Az intézményben a 2015/2016-os tanévben is szeretnének hat-és négyosztályos gimnáziumi képzést indítani, ezért általános tantervű és emelet szintű természettudományos osztályokba várják a jelentkezőket. Minden osztályban bontott csoportokban tanulják a diákok az idegen nyelvet és a testnevelést. Az angol nyelvi képzés mellett választható nyelvek még a német, illetve a francia. Intézményünk nagy hangsúlyt fektet a reál tantárgyak magas szintű, egyetemre felkészítő oktatására. Intézményünkben művészeti szakközépiskolai képzés is folyik. Tagozatunkon rendkívül nagy népszerűségnek örvend a néptánc, színpadi tánc, festészet és grafika szak, melyeken 4+1 éven keresztül tanulhatnak a diákok. Iskolánkban a XXI. század kihívásaihoz illeszkedő korszerű ismeretek oktatását, a kétszintű érettségire, a főiskolai és egyetemi tanulmányok megkezdésére való felkészítést kínáljuk, másrészt a keresztyén, a konzervatív értékekre és az erkölcsös életre nevelésre törekszünk - mondta az igazgatóhelyettes.
Fekete Pál Péter hangsúlyozta, az iskolába nemcsak a református vallású tanulókat várják, az intézmény mindenki számára nyitott. Diákjaik a felekezetüknek megfelelő hittanórákra járhatnak, amelyből lehetőségük van érettségit is tenni.

Kiss Flóra 13. M osztályos tanuló kérdésünkre elmondta, nagyon szeret a Refibe járni, mindenkinek csak ajánlani tudja, mert a színvonalas oktatás mellett sok új ismeretre tett szert, s sok új barátot is szerzett itt.

Németh Milán 8. osztályos tanuló egy Pápa környéki iskolában. Milán kedvenc tantárgya a fizika és a matematika, s elképzelései szerint a jövőben is ezekkel a tárgyakkal akar komolyabban foglalkozni, mely tudást a Refiben szeretné megalapozni.

A nyílt nap során az érdeklődők természetesen bepillantást is nyerhettek az iskolában folyó színvonalas oktató-nevelő munkába. A program az internátus megtekintésével zárult.
Az iskola soron következő nyílt napját december 6-án, szombaton tartja majd, melyre sok szeretettel várják az érdeklődőket.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!