Liba, bor, műsor – megkezdődött a Szent Márton Napi Újbor Ünnepe


2014-11-07 23:04:32  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra, HuHa  | 


Liba, bor, műsor – megkezdődött a Szent Márton Napi Újbor Ünnepe főképe
Ízletes libaételek, jóféle borok és színes műsorok várták ma délutántól az érdeklődőket az Esterházy-kastély udvarán. A grill faházban libacombok sültek, hozzá hagymás burgonyát készítettek, de volt libatepertő és libazsíros kenyér is – no és lesz is, hiszen a Szent Márton Napi Újbor Ünnepe egészen vasárnap estig tart.

A gasztronómiai élvezetekhez szórakoztató programok is csatlakoznak három napon át, és már ma este remek hangulat uralkodott a rendezvénysátorban. A színpadi produkciók sorát a Pápai Városi Óvodák székhelyóvodájának apróságai nyitották, Márton-napi körjátékokkal örvendeztették meg szüleiket és az egyre népesebb közönséget. Őket a Munkácsy-iskola diákjai követték a színpadon, felidézve Szent Márton alakját és a november 11-dikéhez kapcsolódó néphagyományokat. A jó hangulatot a Pápai Nyugdíjas Egyesület énekkara és irodalmi önképző körének műsora fokozta és vidám dalokkal érkezett a rendezvényre a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Énekkara. A jó borok mellé ismerős dallamokat „szolgáltak fel” a Megafon Zenei Egyesület fiataljai is, akikkel együtt énekelt és tapsolt a közönség. A Márton-napi vigaszság első estéjéből persze a folklór sem hiányzott, a Vadvirág néptáncegyüttes és a Sindő népzenekar látványos műsora zárta a napot.

A rendezvény holnap délután folytatódik, a változatos színpadi műsorok mellett a Gőgös Gúnár Játszóház várja a kastélyban a kisgyermekes családokat és indul az elmúlt években nagy népszerűségre szert tett Liba Tour is, mely végigvezeti a vendégeket a város turisztikai attrakcióin és játékos feladatokkal szórakoztatja a vetélkedőre benevezőket. No és persze az Esterházy-kastély udvarán holnap is lesz bor és pálinka, libasült és ludaskása, kürtőskalács és házirétes.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!