Kosárlabda NB I/B: Megérdemelten nyert a Bonyhád


2014-11-07 20:57:56  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kosárlabda NB I/B: Megérdemelten nyert a Bonyhád főképe
Az Oroszlányban elszenvedett bajnoki vereség és a Hepp Kupában elért Veszprém elleni továbbjutás után a bajnokság egyik legfőbb esélyesét, Bonyhád alakulatát fogadta a Motax Concordia Pápa KC. Az NB I/B-s pontvadászat negyedik fordulójában hazai közönség előtt szerette volna megnehezíteni a veretlen vendégek dolgát a Vajda legénység, ebben a műtétre váró Simon Lászlóra nem számíthatott a hazaiak edzője, helyére Szanati Mátyást igazolta le a klub, aki korábban az Albacomp csapatát erősítette. Szerencsére a játékengedélye is megérkezett a találkozó napjára, így bemutatkozhatott új csapatában, mely a Hadnagy, Kutasi, Keresztes, Henrik, Horváth kezdő ötössel sorakozott fel a feldobáshoz. A vendégek hozták el a labdát, majd Faragó sikeres középtávolijával megszületett a meccs első kosara, az első pápai támadásnál Keresztes passzából Henrik helyezetett el egy triplát a vendég kosárban (3-2). A folytatásban két támadást is elrontott a Pápa, Henrik mindkét alkalommal rálépett a vonalra, így a centert megjátszva a Bonyhád könnyű kosarakat szerzett és a vezetést is át tudta venni, sőt Baki hármasával már öt pont volt a különbség (6-11). A csapatok nem sokat törődtek a védekezéssel, a vendégek gyors játékra kényszerítették a mieinket, amibe sajnos többször bele is hibáztak, így az első negyed végén hat pont volt a differencia (24-30). A rövid szünet után folytatta lendületes játékát a Bonyhád, kintről is jó százalékban dobtak, a mieink pedig ezt a tempót nem bírták, bár Keresztes centerben sokat dolgozott, tíz pont így is állandósult a felek között. Közel négy perc alatt Faragó és Gébert ponterős játéka miatt még jobban meg tudtak lépni a Tolna megyeiek, az első félidő utolsó másodpercében lejáró időnél még Horváth Attila dobott egy hármast, így 21 pont lett a különbség a nagyszünetre (33-54). A harmadik negyedet jól kezdték a mieink, Jarosevits duplája után Hadnagy közelije, majd triplája érkezett, a vendégek edzője időt is kért. A rövid pihenő elég is volt, hogy rendezze a sorokat a Bonyhád, állandósult a húsz pontos különbség, mely a záró felvonásra is megmaradt, a mieink talán kicsit fel is adták fejben, ám azt el kell ismerni, hogy a vendégek megérdemelten nyertek, 71-95 állt az eredményjelzőn a mérkőzést végét jelző dudaszó pillanatában.

Motax Concordia KC Pápa - B-Beton Bonyhádi KSE 71-95 (24-30, 9-24, 22-20, 16-21)

Vajda Balázs: El kell ismerni, a Bonyhád jobb csapat. A tavalyi bajnokkal találkoztunk, ők más dimenzióban kosárlabdáznak, nagyobb tempót diktálnak, agresszívebbek a többi csapatnál. Az első félidő végén majd’ négy perc alatt mínusz 15-be kerültünk, amivel nem tudtunk mit kezdeni. A második félidőben próbáltuk felvenni a tempót, ma ennyire tellett, gratulálok a győzelmükhöz. Szeretnék jobbulást és minél nagyobb mentális erőt kívánni Simon Lászlónak, akire műtét vár, illetve az U21-es meccsen súlyos térdsérülést szenvedő Horváth Ádámnak is.

Pápai dobók: Hadnagy 12/3, Vajda 2, Szanati 5, Ács 7, Jarosevits 4, Perger 2, Kutasi 17/3, Henrik 5/3, Horváth 4/3, Keresztes 13

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!