Erkel-napot tartottak a névadó tiszteletére


2014-11-07 17:33:22  | cikk: mo  | 


Erkel-napot tartottak a névadó tiszteletére főképe
Nagy hagyománya van az Erkel Ferenc Ének Zenei Általános Iskolában a névadó emlékére szervezett iskolanapnak. Az Erkel-napot minden év november 7-én szervezi meg az intézmény, hiszen 204 évvel ezelőtt ezen a napon született Erkel Ferenc. Emléke előtt változatos, programokban gazdag iskolanappal tisztelegnek az erkelesek.

Heizer Zoltánné, az iskola igazgatója elmondta, az Erkel-nap programjai minden évben egy adott téma köré csoportosulnak, amelyhez olyan feladatokat találnak ki a pedagógusok, melyek az új ismeretek megszerzéséhez is hozzájárulnak. Az idei programok az őszi ünnepkörhöz kapcsolódnak. E téma jegyében szerveztek vetélkedőket, kézműves foglalkozásokat, rajzversenyt, s állítottak össze különféle tablókat a néphagyományokhoz kötődően. Mind az alsó, mind a felső tagozatosok gazdag, színvonalas kiállítást rendeztek be az aulában, melyhez a szülők számos népi használati tárgyat bocsátottak az iskola rendelkezésére. Heizer Zoltánné köszönetét fejezte ki a szülőknek a felajánlott korabeli eszközökért, melyek különleges színfoltjai a tárlatnak, és melyek segítségével közelebb kerülhetnek a diákok a magyar népszokásokhoz.

Rendszerint két jeles pillanata van az Erkel-napnak. Az egyik az, amikor a diákok elhelyezik az emlékezés koszorúját a névadó emléktáblájánál. A másik emelkedett pillanat pedig az, amikor a kékfestő-kendő felkötésével ünnepélyes keretek között erkelesekké fogadják az első osztályosokat. A legkisebbek már izgatottan várták ezt a pillanatot. A kisdiákok nyakába a nyolcadikosok kötötték fel a kendőt, de segített a ceremóniában dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója is, aki az Erkel-iskola Intézményi Tanácsának elnöke is egyben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!