A Sport Oázis NKK Pápa nyerte a városi rangadót


2014-11-07 08:23:01  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Sport Oázis NKK Pápa nyerte a városi rangadót főképe
Pikáns mérkőzést rendeztek csütörtök este a Veszprém megyei első osztályú női kézilabda bajnokságban. A pontvadászat hatodik fordulójában ugyanis két pápai csapat mérkőzött meg egymással a Városi Sportcsarnokban, a Kilián DSE-Nyárád a Sport Oázis NKK Pápa alakulatát fogadta. A kezdő sípszó előtt mindössze két pont választotta el a feleket egymástól - igaz a Kilián egy meccsel kevesebbet játszott - Koncz János lányai két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a tabella ötödik helyét foglalták el, míg Kapcsándi Zsolt tanítványainak mérlege három győzelem, egy döntetlen, két vereség volt. Természetesen nem voltak ismeretlenek egymás számára a főszereplők, a Kilián számára talán a legnagyobb kérdés az volt, sikerül-e kikapcsolni a góllövőlistát 30 góllal vezető Fülöp Petrát és a 20 találatnál járó Széll Annát a játékból, a másik oldalon az edzőnek a Kilián lendületes játékára, gyors indításaira kellett egy működő taktikát kitalálni. Ahogy arra számítani lehetett, a hangulatra nem lehetett panasz, sokan voltak kíváncsiak a mérkőzésre, mely az első percekben egyenlő erők küzdelmét hozta, Pődör Patrícia hétméteresből volt eredményes, majd Pulay Fruzsina egyenlített (1-1). A vártnak megfelelően mindkét együttes idegesen kézilabdázott, a Kilián és a Sport Oázis is kihagyott egy-egy büntetőt, a vendég vezetést Fülöp Petra hétméteresből szerezte meg, nem sokkal később pedig Koncz Lilla egalizált (2-2). A játékrész derekán Fülöp akciógólja után Széll Anna találatával először szerzett egy gólnál nagyobb előnyt a Sport Oázis, ezután Fülöp büntetőjével már három volt a „vendégek” előnye (3-6). A félidő hajrájában kapust cserélt Koncz János, Pitzer Marianna helyett Erdélyi Adrienn igyekezett a lövések útját állni, a másik oldalon viszont Széll Orsolya bravúrt-bravúrra halmozott, így emiatt (is) négygólos differencia alakult ki a szünetre (5-9). A második félidő egy értékesített, majd egy kihagyott vendég hétméteressel kezdődött, a nyolcadik percre viszont már hat gól volt a különbség, majd két gyors góllal négyre zárkózott a Kilián (8-12). A második játékrész 16.percére kettős emberhátrányba került a Sport Oázis, ennek ellenére Fülöp ismét bevette az ellenfél hálóját, a hajrára viszont két találat állt csak a csapatok között, ám ez is kevés volt a koncentráltabban játszó ellenféllel szemben, Széll Anna találata után megint eredményesek tudtak lenni a „vendégek” – ki másnak, mint Fülöpnek tapsoltak a jelenlévők - akik az utolsó percekben állva ünnepelték a lányokat, a vártnál simábban nyert a Sport Oázis NKK Pápa igaz, a fiatal Kilián DSE-Nyárádnak nincs oka szégyenkezni, hiszen bőven lesz még alkalmuk revansot venni.

Kilián DSE-Nyárád Pápa - Sport Oázis NKK Pápa 18-26 (5-9)

Koncz János: Számunkra minden mérkőzés ugyanolyan fontos, így a mai bajnokira sem készültünk külön, nem csináltunk presztízskérdést a mai meccsből. Ahogy azt korábban is említettem, számunkra ez a szezon abszolút tanulóév, nincs semmi eredménykényszerünk. Nem voltam elégedett a mutatott játékkal, sajnos megyei szinten egyelőre kevés, ami a lányok lábában van. A mai produkció alapján nem is tudnék olyan játékost mondani, aki tudása minimum 80 százalékát megközelítette volna, a mai találkozóra senki nem tudott felpörögni, egyelőre itt tartunk, megvannak azok a feladatok, amiket teljesítenünk kell a jövőben.

A Kilián DSE-Nyárád gólszerzői:
Koncz Lilla 5
Beszpréminé Bolla Anikó 4
Bolla Enikő 3
Esztergomi Sztella, Bereczki Franciska 2-2
Nagy Zsófia, Pődör Patrícia 1-1

Kapcsándi Zsolt: Aki kilátogatott a mai mérkőzésre azt gondolom egy nagyon jó találkozót láthatott, erre van szüksége városunk sportéletének, kellenek a helyi érdekeltségű rangadók. Mindkét szurkolótábor remek hangulatot teremtett, a mi szimpatizánsainknak köszönöm, hogy buzdítottak minket, ez is hozzájárult a sikerhez. Az látszik, hogy a fiataloknak nem jut lehetőség ekkora teremben edzeni, ennél fogva nehezen is alkalmazkodtak a körülményekhez. A játékosaimtól azt kértem, hogy igyekezzünk góllal befejezni a támadásainkat, ellenkező esetben a gyors indításokból gólokat kaphatunk. Hála Istennek kevés technikai hibával játszottunk, meglepő módon az ellenfél talán el is fáradt a végére, bár valljuk be, nyolc gól nem volt a két csapat között.

A Sport Oázis NKK Pápa gólszerzői:
Fülöp Petra 14
Széll Anna 6
Sárközi Noémi, Pulay Fruzsina 2-2
Németh Éva, Németh Anita 1-1

A következő körben Koncz Lilláék a Fehérvár II. csapatát fogadják, a meccset november 9-én vasárnap 16 órától rendezik a Sportcsarnokban, míg Fülöp Petráék november 16-án az Ősi Andreotti SE együtteséhez utaznak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!