Vidám hangulatú Halloween-parti a Tarczyban


2014-11-06 22:07:26  | cikk: Babos Petra  | 


Vidám hangulatú Halloween-parti a Tarczyban főképe
Ijesztő szellemek, csontvázak és boszorkányok lepték el ma délután a Tarczy Lajos Általános Iskola auláját. Persze nem kell megrémülni, ők csak az iskola kéttannyelvű tagozatára járó alsós diákok voltak, akik egy vidám Halloween-napi partit szerveztek. Hardi Tünde tagozatvezetőtől megtudtuk, az intézményben már évek óta hagyomány, hogy az ősi kelta ünnepet, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak október 31-én éjszaka, a pápai tarczys tanulók is felelevenítenek.
- A gyerekek egész héten a Halloweennel foglalkoztak, hiszen országismereti órán és technikán is ez volt a téma. Feldíszítették tantermeiket vidám, az ünnephez kapcsolódó figurákkal. Az egész angolszász világban a Halloween a gyerekek ünnepe is. Előestéjén különféle partikat rendeznek mindenfelé, s általában jelmezekbe öltöznek, a régi, babonás szokások felelevenítése érdekében. Az ünnepen a gyerekek édességért háztól-házig járó szokásának eredete az írországi óhazába nyúlik vissza, nagy valószínűséggel az ír, angol, skót bevándorlók hozták magukkal és honosították meg az USA-ban. Az ünnep tradicionális szimbóluma a töklámpás - mondta Hardi Tünde.
A tagozatvezető hozzáfűzte még, a Tarczy-iskola és a Petőfi Sándor Gimnázium között szeretnének még szorosabb kapcsolatot kialakítani, ezért a petőfis diákok közösségi szolgálatot vállalhatnak a Tarczyban. A mai alkalmon három pefőfis tanuló is segített a program lebonyolításában.

Böröcz Annamária 4. osztályos kislány boszorkány jelmezt öltött magára. Annamari elmondta, Halloweenkor mindenki beöltözik valami félelmetes maskarába.
A gyerekek egy jó hangulatú felvonulás és bemutatkozó után a saját tantermeikben folytatták a mulatozást, ahol finomabbnál-finomabb sütiket fogyaszthattak el jóízűen a szülők jóvoltából.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!