Pályaválasztás: Nyílt napot tartott a Közgáz


2014-11-05 11:13:29  | cikk: mo  | 


Pályaválasztás: Nyílt napot tartott a Közgáz főképe
Megkezdődött a következő tanév beiskolázási időszaka, melynek keretében a pápai középfokú oktatási intézmények több időpontban várják a pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályos diákokat. Nyílt napok, pályaválasztási tájékoztatók sorát kínálják az iskolák, hogy a fiatalok megismerve az adott oktatási intézményt, átfogó képet kapjanak a képzésekről és az iskolai közösségi életről. Hírportálunk minden intézmény egy-egy pályaválasztási programjáról beszámol. A városban működő középiskolákról és gimnáziumokról szóló tájékoztató cikkeinket a következő hetekben folyamatosan közöljük.

A Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium első nyílt napja közel 100 érdeklődő részvételével zajlott. A képzési tájékoztatót követően a fiatalok szakmai tanórákon vettek részt, de bepillantást nyertek az iskolai és kollégiumi diákélet mindennapjaiba is.
A nagy múltú közgazdasági szakközépiskola 2013. augusztus 1-je óta ismét önálló intézményként várja a piacképes gazdasági szakmát elsajátítani szándékozó tanulókat, valamint az iskolarendszeren kívüli felnőttképzésre jelentkezőket.
Bódis Regina Andrea igazgató arról tájékoztatott, jövőre három osztályt indít az iskola, kettőt a közgazdaság szakmacsoportban, egyet pedig a kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoportban. A négyéves képzés előnye, hogy a 12. évfolyam elvégzése után a diákok szakmai érettségivel rendelkeznek, amellyel elhelyezkedhetnek a szakmában. Emellett megvan a lehetőségük a továbbtanulásra is, illetve a 13. évfolyamon folytathatják szakmai tanulmányaikat, mely képzéssel egy év alatt OKJ-s képesítést szerezhetnek az adott ágazatnak megfelelő szakmában. A közgazdasági szakmacsoportban pénzügyi-számviteli képzésen, a kereskedelem szakmacsoportban logisztikai ügyintéző vagy kereskedő képzésen folytathatják tanulmányaikat a végzett diákok – hívta fel a figyelmet az igazgatónő.

Bódis Regina Andrea kiemelte, szeretnék eloszlatni azt a téves közgondolkodást, mely szerint a Közgázban csak a kiváló matematikatudással rendelkező diákok találják meg számításaikat. Az intézményvezető hangsúlyozta, akár az erős közepes eredményeket elért tanulók is jelentkezhetnek, hiszen a matematikaoktatás mellett sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak az iskolában a szakmai tantárgyak. Bárkit szeretettel fogadnak, főként olyan pályaválasztás előtt álló diákokat, akiknek még nincs kiforrott elképzelésük a továbbtanulást illetően, azonban négy év után szeretnének szakmával rendelkezni.

Az igazgató a Közgáz előnyei között említette a magas színvonalú informatikai eszközparkot, a matematika, az idegen nyelv és az informatika tantárgyak emelt óraszámú oktatását, a külföldi cserediák-programokat, a kísérleti jelleggel bevezetett egyéni idegennyelvi felkészítést, a diákhagyományokat és a közösségi életet. Hozzátette, intézményük ECDL- és szakmai nyelvvizsgaközpontként működik.

A Közgáz közösségi életéről Udvardi Erik számolt be a résztvevőknek. A 13. évfolyamos, pénzügyi-számviteli ügyintéző szakon tanuló diák elmondta, az iskola számos közösségépítő programot kínál fiataljai számára, ilyen például az év eleji gólyabál, a tehetségkutató műsor, a Mikulás-buli vagy a sulinap. Erik érdeklődésünkre elárulta azt is, az iskolai képzés nemcsak, hogy megfelelt az elvárásainak, hanem még többet is nyújtott annál. A négy év alatt rengeteget tanult a szakmáról, s még ez az év is tartogat új ismereteket. Udvardi Erik megjegyezte, elképzelhetőnek tartja, hogy a 13. évfolyam után elhelyezkedik, hiszen keresték már munka kapcsán, de ha a továbbtanulás mellett dönt, akkor a mérlegképes könyvelő képesítés megszerzését célozza meg.

A Pápai Gazdasági Szakközépiskola december 1-jén 16 órai kezdettel és 2015. január 5-én, 16 órakor tart pályaválasztási tájékoztatót. Nyílt napot december 3-án szerveznek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!