Gyermekvédelmi konferenciát tartottak


2010-03-02 15:13:47  | cikk: mo  | 


A Pápai Többcélú Kistérségi Társulás Munkaszervezetének Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata Gyermekjólét, gyermekvédelem címmel tartott ma tanácskozást 14 órakor a Városháza nagytermében. A gyermekjóléti szolgálatoknak országszerte feladata, hogy – minden év március 31-ig – gyermekvédelmi konferenciát szervezzenek településükön. Ennek apropóján tartotta mai konferenciáját a pápai szervezet, melyre ezúttal két előadót Németh Pétert, a Veszprém Megyei Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság vezetőjét, és Bauer Tibort, a Pápai Rendőrkapitányság Körzeti Megbízotti Alosztályának vezetőjét hívták meg. Németh Péter előadásában a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátásra helyezte a hangsúlyt, Bauer Tibor pedig a polgárőrség és a rendőrség kapcsolatát ismertette a megjelentekkel. A programon részt vettek a jegyzői gyámhatósággal foglalkozó szakemberek, nevelési tanácsadók, valamint az oktatási intézmények, az egyházak és a Pápai Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselői.
Molnár Mónika, a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás Munkaszervezete Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatának szakmai vezetője beszámolójában kihangsúlyozta, 2009-ben a pápai szervezet elnyerte az Év Gyermekjóléti Szolgálata címet. Molnár Mónika hozzátette, azért érdemelték ki az elismerést, mivel nagyon nagy területen, nagy esetszámmal és viszonylag kevés szakemberrel tudnak minőségi munkát végezni.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!