Judo oktatás indul ovisoknak


2014-11-03 17:03:39  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: havasijudo.hu  | 


Judo oktatás indul ovisoknak főképe
A Bakony Judo Klub november 6-tól szakképzett edzők vezetésével gyerekjudót indít a Pápai Küzdősport Centrumban, hiszen a judo az egyetlen olyan küzdősport, melynek alapjait már ebben az életkorban el lehet sajátítani. Az óvodás edzések nemcsak a judoról szólnak, hanem legalább annyira a mozgás, a sport megszerettetéséről. A foglalkozások célja a játékos mozgásfejlesztés, a mászás, a gurulás, az esések megtanulása, az egyensúly javítása, emellett nagyon fontos, hogy a gyerekek élvezzék a sportot, szívesen járjanak edzésre és barátokat szerezzenek. A klub képviselői hétfőn találkoztak Csákvári Judittal, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetőjével, az egyeztetések eredményeképpen eldőlt, hogy mostantól azok az óvodák, akik részt szeretnének venni a programban, délelőttönként térítésmentesen vihetik el a piciket a Küzdősport Centrumba, ahol az edzők útmutatása mellett megismerkednek a judóval, így a terem adta lehetőségeket nemcsak délután és este, hanem a délelőtt folyamán is sikerül kihasználni.

A foglalkozás tartalma:
- a sportág alapjai
- eséstechnika
- játékos erősítő gyakorlatok
- tartásjavító és törzsizom erősítő gyakorlatok
- küzdelmi játékok
- labdás-, és fogójátékok
- koordinációfejlesztő gyakorlatok és általános gimnasztikai elemek

Az edzéseket minden csütörtökön 16:45 és 17:45 között a Pápai Küzdősport Centrumban tartják, további információ Mezei Csabától (30/549-2079) és Pillér Gábortól (20/915-6475) kérhető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!