Emberelőnyben sem tudott pontot szerezni a Lombard Pápa


2014-11-01 21:12:05  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Emberelőnyben sem tudott pontot szerezni a Lombard Pápa főképe
Az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 13. fordulójában a bajnoki címvédő Debrecen látogatott a Perutz Stadionba. A kezdő sípszó előtt a házigazdák a 11., a vendégek a 8. helyet foglalták el a bajnoki tabellán. A mieink az elmúlt héten három ponttal tértek haza Pécsről, megszakítva ezzel hosszú ideje tartó nyeretlenségi és gólszegény sorozatukat. Kondás Elemér csapata is egyre jobb formában futballozik, a Loki egy hullámvölgy után legutóbbi három meccséből kettőt megnyert, legyőzte az addig hibátlan Videotont és négy gólt rámolt be a Honvédnak, legutóbb pedig 2-2-re végzett a Ferencvárossal. Kovács László megbízott vezetőedző a hivatalos honlapnak a kezdés előtt úgy nyilatkozott, a ma esti összecsapás esélyese a Debrecen, ám a Lombard Pápa megmutatta már az oroszlánkörmeit, remélhetőleg így lesz ez a ma esti bajnokin is: „Sajnos vannak problémáink a mérkőzés előtt, több játékosomra nem számíthatok sérülés miatt, ennek ellenére közönségszórakoztató és számunka győztes találkozót várok a Perutz Stadionban” - nyilatkozta Kovács László, aki a Szűcs – Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Frizoni – Csilus, Nagy T., Sluka, Zulevs - Kenesei, Popin kezdőt sorakoztatta fel a kezdéshez, a másik oldalon Kondás mester a Novakovics - Lázár, Máté, Brkovics, Korhut - Jovanovics, Varga, Szakály, Bódi - Tisza Kulcsár kezdő 11-et jelölte ki. Lendületesen kezdte a találkozót a vendégcsapat, az első perctől kezdve letámadtak, igyekeztek már a Lombard térfelén megszerezni a labdát, ami többször sikerült is, így a piros-fehérek domináltak. Negyed óra után kezdett magára találni a Pápa, mezőnyben kiegyenlítettebb lett a játék, előbb Kenesei lövése kerülte el a bal felsőt, majd egy jobb oldali beadást Zulevs elől kellett tisztáznia a debreceni védőnek. Fél óra elteltével a meccs addigi legnagyobb helyzete maradt ki, Korhut indította Bódit, aki az alapvonalról gurított vissza, Tisza azonban 11 méterről a bal alsó sarok mellé lőtt. A 42. percben megfogyatkozott a Debrecen, egy szabadrúgás előtti kavarodásban a játékvezető szerint Kulcsár megütötte Zulevset, egyből villant a piros. Egy perccel később kis híján előnybe került a DVSC, Bódi szabadrúgását Varga fejelte kapura, Szűcs bravúrral védett. Csere nélkül folytatódott a bajnoki, az emberhátrány ellenére a vendégek játszottak veszélyesebben, melynek az 57. percben meg is lett az eredménye: Tisza jobb oldali életerős szabadrúgását Szűcs ütötte ki, épp Brkovic elé, akinek nem volt nehéz dolga, néhány méterről a kapu közepébe gurított 0–1. A gól után sajnos nem tudott újat mutatni a Lombard, támadásaik nem jelentettek veszélyt Novakovics kapujára, és a 82. percben végleg eldőlt a három pont sorsa: Bódi jobb oldali szabadrúgását a hosszú oldalon teljesen egyedül érkező Lázár a kapu jobb oldalába bólintotta, beállítva a 0–2-es végeredményt.

Lombard Pápa – DVSC-TEVA 0-2 (0-0) Gsz.: Brkovic, Lázár

Kondás Elemér: A csapat jól játszott a mérkőzésen, amikor emberhátrányba kerültünk még jobban küzdöttek, és két pontrúgásból két szép gólt szereztünk. Próbáltuk a megszerzett labdákat megtartani és abból támadásokat vezetni. Véleményem szerint a játékvezető rosszul döntött a kiállításnál, aki ismeri, tudja, hogy Kulcsár Tamás a légynek sem tudna ártani, ha volt is valamilyen mozdulat, az biztosan nem volt szándékos.

Kovács László: Nehéz bármit is mondani, ne felejtsük el, hogy a bajnoki címvédővel játszottunk, a Debrecen egy jól felkészített csapat, jó játékosokkal. Amíg 11 a 11 ellen folyt a játék, sokkal koncentráltabbak voltunk. A kiállítás után érdekes módon mi estünk szét, jó pár játékosom fejben nem volt a pályán. Az első bekapott gól után tudtam, hogy eldőlt a mérkőzés.

Lombard Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Csizmadia, Bogunovics, Frizoni (Faggyas 69.) – Csilus, Sluka - Nagy T. (Coroian 59.), Zulevs – Kenesei, Popin (Benkő 75.)

DVSC-TEVA: Novakovics - Lázár, Máté, Brkovics, Korhut - Jovanovic (Vadnai 88.), Varga J., Zsidai, Bódi (Mihelic 92.)- Kulcsár, Tisza (Bouadla 77.)

A Lombard Pápa november 8-án Paksra látogat, majd november 11-én 16 órától a Ligakupában a Sopront fogadja.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!