Rekordot állítottak fel - Közleményben mondott köszönetet a JMSZK a Táncmaraton résztvevőinek és támogatóinak


2014-11-01 05:13:16  | cikk: mo  | 


Rekordot állítottak fel - Közleményben mondott köszönetet a JMSZK a Táncmaraton résztvevőinek és támogatóinak főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Pápa Város Önkormányzatának támogatásával a Táncmaraton nagyszabású rendezvény során magyar rekordot állított be – írta sajtóközleményében a művelődési központ.
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ és partnerei: a Civil Háló Szövetség, a Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány, a Rebel Lion Tánc-Sport Egyesület, valamint a helyi, illetve a járási művészeti csoportok vállalták, hogy a téli időszámítás miatti óraátállítást kihasználva, egy nap alatt 25 órában, folyamatos táncolással a legtöbb fajta táncot mutatják be, ezzel magyar rekordot felállítva, melyet a Magyar Rekord Egyesület jegyez be.

Múlt szombat este nyolc órakor kezdődött a rendezvény, melynek a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által működtetett Városi Sportcsarnok küzdőtere adott helyet. A sok száz fős közönséget és a táncosokat Unger Tamás, Pápa Város alpolgármestere köszöntötte.
A 25 óra alatt 21 csoport közel 500 táncosa 46 táncstílust mutatott be, többek között a rock and roll, hip-hop, néptánc, balett és a különféle divattáncok világából. A fellépő csoportok több száz koreográfiát adtak elő, így a közönség láthatott bemutatót a Zsoodance Tánc-Sport Egyesület, a Black Bunny Rock and Roll Club, a Rebel-Lion Tánc-Sport Egyesület, a Vadvirág Néptáncegyüttes, a Pápai Nyugdíjas Egyesület, valamint Adásztevel, Homokbödöge, Nagytevel és Mihályháza, Egyházaskesző, Mezőlak és Nagydém táncosaitól. Az egymást követő, változatos, színes táncforgatag nagy érdeklődés mellett, jó hangulatban zajlott, a nehéz, hajnali időszakban is kitartottak a táncosok és a nézők.

A nagyszabású rekordkísérlet vasárnap este nyolc órakor össztánccal zárult, melyet több száz néző követett figyelemmel, akik a 25 óra leteltével hatalmas ovációval ünnepelték a táncosokat. Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke hitelesítette a pápai rekordot, melyhez dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere is gratulált a résztvevőknek.
Kezdeményezésünk alkalmat teremtett a helyi és a járásban működő csoportoknak az összefogásra, melyben megmutathatták értékteremtő, közösségfejlesztő tevékenységüket, tehetségeiket. Lehetőséget biztosított a csoportoknak arra, hogy egymás munkáját jobban megismerjék, és egy valódi tánc-örömünnepben vehessenek részt. Mindezek mellett pedig a generációk találkozására is alkalmat biztosított, hiszen a legfiatalabb résztvevő mindössze 3, a legidősebb pedig 86 éves volt.

Az esemény az országos médiában is nagy visszhangot váltott ki, tudósított az eseményről a Ma Reggel (M1), az RTL Klub, a Veszprém TV és a helyi sajtó.
A Táncmaraton egyúttal a Városi Sportcsarnok 15. születésnapját felölelő jubileumi rendezvénysorozat zárórendezvénye is volt.

AJókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ köszöni minden partnerének, a táncosoknak, a csoportvezetőknek, a szülőknek, szervezőknek, támogatóknak, hogy segítségükkel hozzájárultak a rekord megvalósításához!

Képek:

nincsenek képek

Fellépők:
Rebel Lion Tánc-Sport Egyesület 
Zsoodance Tánc-Sport Egyesület
Pápai Nyugdíjas Egyesület tánckara 
Pápai Református Kollégium „Tánc-Lánc” 
Alapfokú Művészeti Iskolája
Adászteveli Zenestúdió
Rezeda Mihályháza
Nagydémi Zumba Nagyik
Parolás Kulturális Egyesület Mezőlak
JMSZK Vadvirág Néptáncegyüttes
Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola
Teveli Táncos Lábak
Optikai Csalódások Homokbödöge
Bödöge Bomba Csajok
Egyházaskeszői Néptánccsoport
Black Bunny Rock and Roll Club
Balance Dance Team
Hedonizm Break Dance Crew
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!