Szolidaritás órája: Felkészültek az otthontalanok befogadására


2014-10-29 10:50:24  | cikk:  | 


Szolidaritás órája: Felkészültek az otthontalanok befogadására főképe
Pápa Város Önkormányzatának Gondozási Központja évek óta megrendezi a Szolidaritás órája elnevezésű programot a Hajléktalanok Átmeneti Szállásán. A Kisfaludy utcai telephelyen tartott eseményen azon segítő szervezetek képviselői, vezetői vettek részt, melyek az év során különös figyelmet szentelnek az otthontalanoknak. A Szolidaritás órája azt a célt szolgálja, hogy felhívja a figyelmet a fedél nélküliek helyzetére, s az együttérzés, az elfogadás, a befogadás jelentőségét hangsúlyozza.

Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője köszöntőjében elmondta, ahhoz, hogy a mélyülő szegénység, a kilátástalanság ne generáljon újabb reményvesztett sorsokat, jól felfogott érdekünk, hogy segítsük a rászorulókat. Oláh Márta kiemelte, az erő, a hit és az összefogás lehet a megoldás kulcsa a problémára. Az önkormányzat, a politika, a civil szféra és minden jószándékú ember összefogásával a cselekvő szeretet nem álom, hanem valóság.
- Pápa városában példátlan összefogás tapasztalható a fedél nélküliek ellátásában. Erre alapozva kérem segítőinket, hogy továbbra is szolgálják az elesettek ügyét, segítségre szoruló embertársainkat – tette hozzá a Gondozási Központ vezetője, majd úgy fogalmazott, hála és köszönet a segítők támogatásáért, mellyel a szolidaritás elve élővé válik.

Az alkalmon a résztvevők meghallgatták Táncos Katalin hajléktalan költőnő Az én Miatyánkom című versét, majd a szálló munkatársai és ellátottai szavaltak. A program végén a közösség megemlékezett a 2000 óta elhunyt otthontalanokról, mécsesgyújtással tisztelegve emlékük előtt.

Oláh Márta érdeklődésünkre elmondta, a hideg beköszöntével intézményük felkészült a városban fellelhető fedél nélküliek befogadására. A Hajléktalanok Átmeneti Szállásán – pótágyakkal együtt – közel 30 férőhely áll az otthontalanok rendelkezésére, mely maximálisan lefedi a városban fellelhető hajléktalanok számát. Ezenkívül hamarosan elkészül az Arany János utcai hajléktalanszálló, melynek felújítását európai uniós forrásból finanszírozza Pápa Város Önkormányzata. Az új épület újabb férőhelyeket jelent a hideg időszakban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!