Hivatalosan is megnyitotta jubileumi évadát a Pegazus Színház


2014-10-29 00:36:05  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Hivatalosan is megnyitotta jubileumi évadát a Pegazus Színház főképe
Évadzáró és egyben évadnyitó társulati ülést tartott a Pegazus Színház kedden késő délután a Szent István úti színházépületében. A családias hangulatú összejövetelen Sarkadi Nagy László és Végh Zsolt, az idén tízéves jubileumához érkező teátrum két igazgatója beszélt az egybegyűlteknek a 2013/2014-es, illetve a 2014/2015-as színházi évadról.
Sarkadi Nagy László értékelőjében a hátuk mögött hagyott évadot egyértelműen sikeresnek nevezte. – Vállalt feladatainkat maradéktalanul, jó színvonalon teljesítettük, és az évadban történt változásokból adódó nehézségeket zökkenő nélkül vészeltük át. Igényességünk, maximalizmusunk garancia a színvonalcsökkenés elkerülésére. Ennek igazolására a pozitív visszajelzések, a kedvező kritikák, és az új évadra szóló visszajelentkezések szolgálnak – fogalmazott a Pegazus Színház rendezője. Mint mondta, a 2013/2014-es színházi szezonban mintegy 200 bérletes és számos egyéb előadásuk volt, a nézőik száma pedig meghaladta a 40 ezer főt. A nagy népszerűségnek örvendő színház tagjai a nyáron sem pihentek, ugyanis – mint arról már beszámoltunk – egy pályázatnak köszönhetően egy komplett marionett bábszínházat hoztak létre az Esterházy-kastélyban, valamint kicsinosították, felújították a Szent István úti színházépületüket.
A jubileumi, 10. évad feladatai változatlanok az alapításkor megállapított elveknek megfelelően – hangsúlyozta Sarkadi Nagy László. – A gyermekeknek szóló előadásaink pedagógiai igényességgel, szórakoztató és nevelő szándékkal szólnak óvodás, kisiskolás nézőinknek. A megszokott színvonalú, újszerű képi világú, élő- és bábszínházi elemeket ötvöző, gyakran interaktív játékok sok zenével és cselekménnyel mesélnek el klasszikus, valamint modern történeteket. Ezek között a magyar- és a világirodalom remekei is megtalálhatóak – jegyezte meg a tapasztalt színházigazgató.
Hozzáfűzte, a jubileumi évadukban a hagyományos programjaikon túl bővülő kínálattal, meglepetés és kiegészítő elemekkel várják a hozzájuk látogatókat. A bemutatóik mellett tíz nagyobb rendezvényt szerveznek a közönség számára. Ezek között az első a felújított színházépület hivatalos megnyitója lesz, amit karácsonyi ünnepség követ a Szilágyi Harangegyüttes és Kövi Szabolcs fuvolaművész közreműködésével. A Pegazus Színház farsangi rendezvényére busók érkeznek majd, a hagyományos mackókiállításon pedig ezúttal kétezer darab macival lehet találkozni. A továbbiakban lesz húsvétváró családi nap, gyermeknap, tízéves társulati találkozó, bábkiállítás az elmúlt évtized produktumaiból, illetve egy emlékkiállítás Lévai Sándornak, a Süsü, a sárkány báb- és díszlettervezőjének tiszteletére. Végezetül a Pegazus Parádé a kerek születésnap jegyében zajlik majd.
Végh Zsolt elmondta, a 2014/2015-ös hagyományos bábszínházi bérletben a Pinokkió, a Holle anyó, továbbá a Vándorsárkány című zenés bábjátékot láthatja a gyermekközönség. Az utóbbi színdarab Lévai Sándor, a Süsü, a sárkány báb- és díszlettervezőjének meséje alapján készül majd, aki haláláig baráti kapcsolatot ápolt a Pegazus Színház vezetőivel. Emellett három bemutatóból álló kamarabérlet is szerepel a teátrum jubileumi kínálatában, aminek keretében A kiskakas gyémánt félkrajcárja, a Pöttyös mese, valamint a Koffermesék 3. című előadást lehet megtekinteni. A színház színész-igazgatója elárulta, az évad elején 82 település 140 intézményéből vásároltak Pegazus-bérletet, a bérletesek száma pedig meghaladja a 6800-at.
Az évadzáró-évadnyitó társulati ülésen egy dal, illetve egy vers előadásával bemutatkozott a Pegazus két új színésze, Laki Mónika és Tarr György, akik a társulattól az előző évad végén távozott Németh J. Szilárd, valamint Horváth Bálint helyét vették át. Az összejövetelt az immár rutinos Pegazus-színésznek számító Valler Kata vidám és frappáns performansza, majd pezsgős koccintás zárta.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!