A Mária Rádióról a Gyurátz-körben


2014-10-28 15:31:01  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


A Mária Rádióról a Gyurátz-körben főképe
A Mária Rádió pápai stúdiója volt a vendége a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör aktuális összejövetelének. Az evangélikus gyülekezeti ház előadótermében lezajlott családias hangulatú beszélgetésen Salgó Ferenc kanonok-plébános a rádióadó nemzetközi szerepéről és helyi indulásáról beszélt az egybegyűlteknek, majd a pápai stúdió oszlopos tagjai néhány szóban bemutatták munkájukat.
Salgó Ferenc megjegyezte, Szabó Tamás, a Mária Rádió országos elnöke kérte fel, hogy segítse a pápai stúdió elindulását, és az itteni munka összehangolását. – Örömmel fogadtam el a felkérést, amiben tudom, segítem a Mária Rádiót. Azonban a legnagyobb munkát az önkéntesként tevékenykedő műsorszerkesztők és technikusok végzik – hangsúlyozta a Mária Rádió pápai stúdiójának lelki vezetője. Mint mondta, a Mária Rádió adományokból tartja fenn magát, műsorait mindenhol önkéntesek készítik.
A beszélgetésen elhangzott, a pápai stúdió minden nap 16 órától 20 óráig saját készítésű műsort sugároz. A műsorstruktúrában természetesen nagyrészt az egyházi vonal dominál, de például a misék, rózsafüzér-imádságok, gyerekműsorok mellet igyekeznek helyi vonatkozású eseményekkel is foglalkozni – így többek között híradók vagy különféle riportok is hallhatóak a rádió FM 90,8 MHz-es frekvenciáján, illetve internetes honlapján.
Salgó atya kiemelte, a Mária Rádió független a katolikus egyháztól, ugyanis önálló irányítása van. – Természetesen a rádió kapcsolódik a katolikus egyház életéhez, hiszen annak küldetését, az evangelizációt vállalta fel a maga eszközeivel – fogalmazott a plébános. Hozzáfűzte, a Mária Rádió pápai stúdiója december 6-án ünnepli majd harmadik születésnapját, és a rádióadóval kapcsolatos visszajelzések mind-mind pozitívak. A sikeres működésben nagy szerepet vállal többek között Nyéki Tamás, Balláné Horváth Gabriella, Balla Zsolt, Somfai Jánosné és Takács Miklósné.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!