Új vezetőedzőt keres a Lombard Pápa


2014-10-28 12:49:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Új vezetőedzőt keres a Lombard Pápa főképe
Szeptember 4-én mindenkit váratlanul ért a bejelentés, miszerint lemond pozíciójáról Mátyus János, a Lombard Pápa vezetőedzője. A tréner a Lombard hétközi edzését követően jelentette be döntését csapatának. A szakmai munka irányítását – immár sokadszor - megbízott edzőként a csapat kapusedzője, Kovács László vette át. 54 nap telt el azóta, ám Bíró Péter tulajdonos a közel két hónap alatt sem találta meg a Nyíregyháza frissen kinevezett edzőjének utódját. A vezetőedzői munkavégzés alapvető feltétele a pro-licence, a Magyar Labdarúgó Szövetség klublicenc szabályzatában az a kitétel szerepel, miszerint ha egy NB I-es klubnál a szezon közben változás történik a szakvezetésben, a csapatnak 60 napon belül biztosítania kell, hogy a funkciót olyan személy veszi át, aki a szükséges képesítésekkel rendelkezik – fogalmaz 144. paragrafus. Ezt szem előtt tartva hat napja lenne a tulajdonosnak kinevezni az új vezetőedzőt, ám mint megtudtuk, bőven van még ideje megtalálni az új szakembert.
- A tulajdonos úrral folyamatosan egyeztetünk, egyelőre nincs kiszemelt edző, akivel puhatolózó vagy konkrét tárgyalásokat folytatna Bíró Péter – szögezte le Szemán György klubigazgató. A vezetőség maximálisan elégedett Kovács László munkájával, de tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehéz feladat hárul rá hétről-hétre. Előbb-utóbb mindenképpen meg kell találnunk a csapat élére az új trénert, ugyanis Kovács Lászlónak nincsenek vezetőedzői ambíciói és pro-licencel sem rendelkezik. A szabályok szerint 60 napunk van új edzőt találni, és mivel Mátyus Jánossal csak múlt héten bontottunk szerződést – szeptemberben annyi történt, hogy bejelentette lemondását - az idő nem sürget bennünket, még jó pár hetünk van megtalálni a csapat vezetőjét. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem keressük az új mestert, bármelyik pillanatban szólhat a tulajdonos, hogy kezdjük meg a tárgyalásokat, legutóbb a Pécs elleni mérkőzésen egyeztettünk, akkor még nem volt(ak) jelölt(ek).

A Lombard november 1-jén 18 órától a Debrecent látja vendégül.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!