Megalakult a német nemzetiségi önkormányzat is


2014-10-27 14:42:18  | cikk: mo  | 


Megalakult a német nemzetiségi önkormányzat is főképe
Ma tartották a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ) alakuló ülését is. A HVB elnöke tájékoztatott a nemzetiségi önkormányzati választás eredményeiről. Dr. Édes Ágnes elmondta, a német nemzetiség tekintetében kiírt választáson a névjegyzékben szereplő 43 választópolgár közül 26-an mentek el szavazni.
A német nemzetiségi testület összetétele a 2010-2014-es önkormányzati ciklushoz képest nem változott, ismét a Veszprém Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok és Elektorok Közössége jelöltjei, Drabant András, Gőgösné Bakos Adél és Pillerné Fódi Ilona Erzsébet lettek a képviselők.
A PNNÖ régi-új testülete az eskütétel után elnököt és elnökhelyettest választott. A képviselők elnöknek választották Pillerné Fódi Ilonát, elnökhelyettesnek pedig Gőgösné Bakos Adélt jelölték meg.

A PNNÖ elnöke kérdésünkre elmondta, ugyanazt az utat kívánják folytatni, melyet az előző ciklusban megkezdtek. Nagy hangsúlyt fektetnek a testvérkapcsolatok ápolására, különös tekintettel a leinefeldei együttműködésre, hagyományos programjaikat pedig továbbra is rendszeresen megszervezik, gazdagítva a város kulturális életét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!