Sorozatban harmadszor nyert a Bakonyerdő Pápa


2014-10-27 13:59:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sorozatban harmadszor nyert a Bakonyerdő Pápa főképe
Komárom ellen igyekezett folytatni két héttel korábban megkezdett jó sorozatát a Bakonyerdő Pápa felnőttt és junior alakulata. Kéziseink legutóbb a Treff SE-t és az Ácsot is kétvállra fektették, és a komáromiak ellen is esélyesként üdvözölhette őket mindig lelkes közönségük. Magabiztosan kezdték a találkozót a mieink, Kapcsándi Kristóf két, illetve Bors Patrik egy találatával a 3. percben már 3:0-ra vezettünk, majd a 12. percben már 7:2-t mutatott az eredményjelző. Negyed óra játékot követően egy lerántást a vendégeknél a játékvezető durva sportszerűtlennek minősített, így egy védekező játékosukat végleg elvesztették a vendégek, akiken az időkérés sem segített, ahogy Kondor János "kipontozódása" sem. A Bakonyerdő védekezésének alappillére 25 perc alatt összegyűjtötte három kétpercét, így számára is véget ért a találkozó. A szünet magabiztos 13:9, és belefért az is, hogy több tiszta ziccert is kihagytunk. A fordulás után sem változott a játék képe, a mieink védekezése Reizingernek és Bors Patriknak köszönhetően kiválóan teljesített, elől pedig taktikusan játszottak, Róth Gábor higgadtan irányított, amikor pedig akadozott a gépezet, akkor pedig a biztos kezű Kapcsándi Kristóf tudott eredményes lenni. A végére a végig kiválóan teljesítő Soós Lászlót Lukács Dávid váltotta a kapuban, aki rögtön hárított egy hétméterest, elől pedig Bors Patrik lőtt szépségdíjas gólt. Az utolsó percre elfáradtak a vendégek, 20 másodperc alatt Kapcsándi Kristóf még két találatott jegyzett, beállítva a végeredményt és a mérkőzés legnagyobb, nyolcgólos különbségét. A Bakonyerdő Pápa szórakoztató játékkal, magabiztosan tartotta itthon a bajnoki pontokat, zsinórban harmadik győzelmükkel pedig hat forduló után a 4. helyezést foglalják el a tabellán.

Bakonyerdő Pápa - Komáromi VSE 28:20 (13:9)

Kapcsándi Zsolt: Nagyon boldog vagyok, ez a felnőtt csapat ma (is) minden igényt kielégítően tudott játszani. Sikerült magabiztosan, taktikusan kézilabdáznunk, és két olyan csapatot győztünk le két hét alatt, akik ellen 4-5 éve pontot sem tudtunk szerezni. Sokat fejlődik a játékunk, és még nem is értünk a munka végére. Nem értékeljük túl a sikereket, természetesen kicsit ünnepelünk, de további nyerhető mérkőzések várnak még ránk, szeretnénk tovább vinni a formánkat. Minden játékosomnak gratulálok a hetek óta tartó kiváló teljesítményhez, büszke vagyok a csapatomra, köszönöm nekik, illetve a városvezetésnek, sportegyesületemnek a bizalmat! Nem utolsó sorban köszönöm a csapat nevében szurkolóinknak és támogatóinknak a hatalmas segítséget, végre mi is visszaadhatunk valamit.

Gólok:
Kapcsándi Kristóf 12
Bors Patrik 5
Reizinger Szabolcs 3
Bors Martin 2
Füzi Attila, Fébert Levente, Nagy Péter, Róth Gábor, Lakos Csaba, Brád Gergely 1-1

A juniorok esélyeshez méltóan, 4:0-ás rohammal éreztették fiatalokból álló ellenfelünkkel, hogy idén is a bajnokság élmezőnyébe vágynak. Utána erőre kaptak a vendégek, nálunk pedig csak Bors Martin tudott gólt szerezni, de a félidő második részében aztán kijött a fizikális különbség, Lukács Dávid védései után könnyű gólokat tudtunk szerezni, Kiss Márton Titusz és Brád Gergely percei következtek, így a szünetre 10 gólos vezetés tudatában készülhetett a Bakonyerdő Pápa. A második félidőben kis híján sort cseréltek a hazaiak, a fiatalok motiváltan szálltak be, így sikerült a két csapat közti tudáskülönbséget gólokban is realizálni (43. perc 26:8). Tóth Dániel remekül váltotta Lukács Dávidot a kapuban, s majdnem minden mezőnyjátékos jegyezhetett találatot. A végén Bors Martin lerántásáért villant a piros, de nyugodtan kijelenthetjük, ez volt a félidő egyetlen jelenete, ami különösebb izgalmakat hozott. Az utolsó percek már a közönségnek szóltak, egy kínai figura végén Bors Martin előbb "simán", majd hát mögött szerzett találatot a szurkolók legnagyobb örömére.

Bakonyerdő Pápa - Komáromi VSE 39:12 (16:6)

Kapcsándi Zsolt: Nehéz ilyen mérkőzéseken jól játszanunk, ügyes, ám nagyon fiatal gyerekek ellen kellett javítanunk a gólarányunkat, a fiatalokat játéklehetőséghez juttatni, emellett lelkes szurkolóinkat kiszolgálni. Szerencsére minden sikerült, a játékos forgatási rendszerünk jól vizsgázott, a fiatalok nagyon ügyesek, az idősebbek pedig kiváló példák előttük a helyes út megtalálására. Gratulálok a játékosaimnak, nagyon szervezetten, felnőtt módjára játszottak, hétről hétre komoly munkát végeznek példás fegyelemmel. Köszönjük a szurkolóknak, akik végig mellettünk állnak, nélkülük semmi sem lehetne ilyen jó.

Gólok:
Bors Martin 14
Kiss Márton Titusz 5
Brád Gergely, Komjáthy István, Stall Levente 3-3
Ábrahám Máté, Cseke Alex, Korn Bence, Sipőcz Milán 2-2
Áldozó Soma, Palágyi Ákos, Varga Dániel 1-1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!