Új cigány nemzetiségi testület alakult


2014-10-27 11:31:46  | cikk: mo  | 


Új cigány nemzetiségi testület alakult főképe
Megtartotta alakuló ülését a Pápa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. Az ülésen dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a nemzetiségi önkormányzati választás eredményét. Elmondta, a Nemzeti Választási Bizottság három nemzetiség – roma, román és német – tekintetében tűzte ki a választást. Miután a német és a roma nemzetiség tudott megfelelő számú jelöltet állítani, így október 12-én e két nemzetiség tekintetében lehetett megtartani az önkormányzati választást. A roma nemzetiségi választáson a nemzetiségi névjegyzékben szereplő 39 választópolgár közül 7 fő adta le szavazatát – tájékoztatott a HVB elnöke.
A választás eredményes volt, így Sándor Endre Géza, Markos Róbertné és Szakács István Jenőné részvételével megalakult a települési cigány nemzetiségi önkormányzat. A képviselők valamennyien a LUNGO DROM Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség tagjai.
A nemzetiségi képviselők az eskütételt követően elnöknek választották Markos Róbertnét, az elnökhelyettesi feladatokat pedig Sándor Endre Géza látja el – derült ki az ülésen.

Markos Róbertné érdeklődésünkre elmondta, a követkő önkormányzati ciklusban intenzív tevékenységet kívánnak folytatni a helyi cigányság életének előmozdítása érdekében. Az elnök kiemelte, összefogva a kistérség települési önkormányzataival képzési és foglalkoztatási programok megvalósítása mellett fognak lobbizni, de igyekeznek hangsúlyt fektetni kultúrájuk, hagyományaik megismertetésére, népszerűsítésére is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!