Sikeres rekordkísérlet a pápai táncmaratonon


2014-10-26 22:11:07  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikeres rekordkísérlet a pápai táncmaratonon  főképe
Siker koronázta a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, a Civil Háló Szövetség, a Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány, valamint a Rebel Lion Tánc-Sport Egyesület szervezésében megvalósult kezdeményezést, melynek résztvevői vállalták, hogy a Városi Sportcsarnokban kihasználva a téli időszámítás miatti óraátállítást egy nap alatt folyamatosan a legtöbb fajta táncot mutatják be. A nagyszabású táncrekord-kísérlet vasárnap este nyolc órakor hatalmas össztánccal több száz néző előtt ért véget. A visszaszámláló óra lejártát követően Sebestyén István, a magyar rekordok regisztrátora hitelesítette a rekordkísérletet, hiszen a táncmaraton folyama egy percre sem szakadt meg. A 25 óra alatt 500 táncos 46 táncstílust mutatott be a Sportcsarnok küzdőterén felállított színpadon. A kitartó közönség a rendezvény során láthatott balettet, néptáncot, hip-hop-ot, divattáncokat, volt zumba, hastánc, fellépett a Rebel-Lion TSE, a Zsoodance, a Black Bunny Rock ’n Roll Club, a Pápai Nyugdíjas Egyesület, a Vadvirág Néptáncegyüttes, de Mihályházáról, Homokbödögéről, Nagytevelről, Adásztevelről, Egyházaskeszőről is érkezett fellépő csapat, nagy sikert aratott a mosonmagyaróvári Hedonizm Break Dance Crew bemutatója is. A résztvevőknek dr. Áldozó Tamás is gratulált.
- Gratulálok mindenkinek ahhoz, hogy újabb alkalmat adtak a magyar sajtónak, a közvéleménynek, hogy pozitív dologról értesülhessenek városunkról. Olyan példa nélküli rekordot állítottak fel a fellépők, amit a jövőben nem lehet megdönteni.
Kocsis Attila, a Rebel-Lion TSE elnöke szinte a teljes 25 órát a helyszínen töltötte, többször színpadra is lépett, mint mondta fantasztikus érzés, hogy rekorderek lettek.
- 21 csoport többszáz koreográfiáját 25 órában percre pontosan beosztani és betartatni nem volt könnyű, megmondom őszintén nem is gondoltam, hogy minden ennyire remekül működik majd. A táncosaim nem aludtak, így én sem engedhettem meg magamnak, hogy pihenjek. Volt néhány holtpont, hajnali két-három óra környékén nagyon elkapott minket a fáradtság, de a csapatszellem átsegített minket a nehézségeken.
Farkas Kitti szintén ébren és tánccal töltötte az elmúlt 25 órát, mint mondta, a testi és lelki fáradtság ellenére remekül érezte magát, arra a kérdésre pedig, hogy újból nekivágna-e a táncmaratonnak, kis gondolkodás után igennel válaszolt, hiszen élete a tánc.
- Nagyon jó volt ez a nap, örök élmény marad számomra. Éjjel tudtunk kicsit pihenni, de aludni nem, sokat beszélgettünk az öltözőben, bíztattuk egymást, nagyon jó volt a csapatszellem. Ha lesz hasonló rendezvény, rám biztosan számíthatnak.

Képek:

A program megvalósulását a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!