Hálaadó szentmise a Szent József kápolnában


2014-10-26 18:35:03  | cikk: Babos Petra  | 


Hálaadó szentmise a Szent József kápolnában főképe
Hálaadó szentmisére gyűltek össze ma délelőtt a hívek a Szent József kápolnában, hiszen két harangját 2004-ben, épületét pedig 2005 októberében szentelte fel dr. Márfi Gyula érsek. Az alkalmon Salgó Ferenc plébános elmondta, a város legújabb templomának alapkövét 2003 októberében rakták le. A mai napon hálát adtak az eltelt évekért, s megköszönték Isten segítségét, valamint erőt kértek a következő időszakhoz. A háromszázötven fő befogadására alkalmas kápolna a város déli részén élő katolikusok központja.
A templom a volt Kilián-, Bocsor- és Igal lakótelepen élő hívek számára épült, ami nemcsak misézési céllal készült, hanem azért, hogy közösségi alkalmakat is tudjanak nyújtani.
Salgó Ferenc kanonok-plébános hangsúlyozta, az emberi kapcsolatok nagyon fontosak, erősíteni kell őket azért, hogy ne szigetelődjünk el, mert az létbizonytalanságot és kiszolgáltatottságot idéz elő.
Az évforduló kapcsán Salgó Ferenc jövőbeli terveikről is szólt, melyek szerint a jubileumra teljesen be akarják fejezni a kápolna építését, mind funkciójában, mind pedig épületében.
- A közösségi élet terét tovább akarjuk fejleszteni, mégpedig azzal, hogy a szolgálati lakásba szeretnénk, ha beköltözne valaki, aki az itteni szellemi és lelki élet pezsdítésében hozzá tudna járulni a kápolna közösségi életéhez. Ezzel jobban ki lehetne használni a lehetőségeket, amelyeket ez a gyönyörű kápolna tud nyújtani - fogalmazott Salgó Ferenc, majd örömmel fűzte hozzá, a kápolnába járó száz hívő között könyékbeliek vannak.
A Szent József kápolna két harangjának 10 éves jubileumát ma ünnepelték. A Szent Anna és Szűz Mária tiszteletére felszentelt harangok Boldizsár Mária és Kővári Jánosné adományának köszönhetően készülhettek el.
A kanonok-plébános felhívta a hívek figyelmét a Szent Erzsébet-napi jótékonysági összejövetelre is, ami idén is a JMSZK színházépületében lesz majd november 16-án, vasárnap 16 órakor.

Képek:

A Szent Anna Plébániához tartozó kápolna a felszámolt szovjet katonai temető helyén épült, alapkövét 2003-ban tették le. Az építkezés a veszprémi érsekség és a pápai önkormányzat hozzájárulásából, illetve a hívők adományaiból valósult meg. Két harangját (mindkettő Gombos Miklós munkája) 2004. október 17-én, az elkészült kápolnát 2005. október 30-án szentelte fel dr. Márfi Gyula érsek. Önkéntes hívek segédkeztek az épület megvalósításánál, a faburkolat festésénél.
Forrás: templomok.hu
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!