Elkezdődött a táncmaraton


2014-10-26 01:36:39  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Elkezdődött a táncmaraton főképe
Szombaton este nyolc órakor kezdetét vette az egynapos táncmaraton a Városi Sportcsarnokban. A nagyszabású táncrekord-kísérlet tervei szerint 25 órán keresztül folyamatosan táncolnak majd a csarnok küzdőterén elhelyezett színpadon. Ezen idő alatt közel félezer táncos ad ízelítőt 25 táncműfajból, amivel reményeik szerint rekordot állítanak fel, és ezt a 25. óra végén a Magyar Rekord Egyesület hitelesíti.

A rekordkísérlet startján a szervezők nevében elsőnek Baán Éva köszöntötte a szép számban egybegyűlteket, majd Baloghné Uracs Marianna, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatónője szólt a rendezvényről. Mint mondta, a táncmaraton ötlete már régóta terítéken volt, és most elérkezett az idő a megvalósításához. Az intézményvezető megjegyezte, Pápán és a kistérségben számos tánccsoport, sportegyesület, baráti közösség foglalkozik tánccal, melyek tevékenységükkel jelentős közösségformáló erőként hatnak, valamint a tehetséggondozásban is jeleskednek.

A táncmaratont Unger Tamás alpolgármester nyitotta meg, aki beszédében ugyancsak a tánc közösségépítő erejét hangsúlyozta. Hozzáfűzte, Pápa és környéke a tánc szempontjából is rendkívül szerencsés helyzetben van, ugyanis nagyon sok csoport űzi magas színvonalon ezt a mozgásformát, amit a kiemelkedő eredményeik, elismeréseik is bizonyítanak. Sebestyén István, a magyar rekordok regisztrátora kiemelte: nem először jár városunkban, hiszen Pápa már többször beírta magát a rekorder terepülések közé – és hogy ez ismét sikerül-e, az ma 20 órakor kiderül a sportcsarnokban. A táncmaratonon elsőként a pápai nyugdíjas egyesület lépett színpadra egy nem mindennapi balettparódiával.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!