A hosszabbításban nyerte meg a meccset a Lombard Pápa


2014-10-25 19:59:53  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


A hosszabbításban nyerte meg a meccset a Lombard Pápa főképe
Az OTP Bank Liga 12. fordulójában a Pécsi MFC stadionjában két tízpontos együttes csapott össze. A Mecsekaljára ugyanis a Lombard Pápa utazott, mely pontosan ugyanannyi pontot gyűjtött be az elmúlt hetekben, mint riválisa. Véber György csapata ellen a Lombard igyekezett megtörni negatív szériáit, azért a többes szám, mert ebből a kezdő sípszó előtt kettő is volt: a pápaiak 2013. szeptemberében nyertek utoljára idegenben - épp Pécsett - tehát egy éve(!) nem sikerült három ponttal hazautazniuk. A másik negatív rekord a gólképtelenség, Kenesei Krisztiánék immár 683 perce nem tudták bevenni az ellenfél hálóját, a 11 forduló alatt mindössze öt gólt szereztek, amely a Haladással holtversenyben a legkevesebb a 16 csapatos NB I-ben. Ahogy a mondás tartja, Minden sorozat megszakad egyszer, a vendégek pedig abban bíztak, hogy ez Pécsett történik meg. Kovács László nem változtatott a múlt heti kezdőcsapaton, a mieink a Szűcs - Tóth G., Bogunovics, Csizmadia, Frizoni - Florean, Csilus, Zulevs, Sluka - Kenesei, Popin összeállításban vágtak neki a találkozónak. A Nemzeti Sport tudósítása szerint mindössze 300 néző volt kíváncsi a bajnokira, melyen a hazaiak alakították ki az első lehetőséget, az egykori pápai játékos, Heffler Norbert lőtt kapura 21 méterről, a labda nem sokkal ment el a jobb kapufa mellett. A 12. percben Popin tört be harciasan a tizenhatoson belülre, Poleksic azonban nagyon mentett lábbal. Tíz perccel később Kenesei veszélyeztetett, a jobb felsőbe tartó lövését Polekszics bravúrral védte. A 33. percben Mohl szabadrúgása a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe, ekkor még szerencséje volt a mieinknek, két perccel később azonban már nem: Frőhlich tette vissza a labdát Márkvárt elé, aki tolt egyet rajta majd 22 méterről ellőtte. A labda megpattant Tóth Gáboron, becsapta Szűcsőt és a bal sarokba landolt, 1-0! Fordulás után három perc kellett a Lombardnak, hogy egyenlítsen, Csilus tette vissza lövésre a labdát a tizenhatosnál Zulevs elé, aki jobbal a léc alá vágta a labdát, ezzel megtört a mieink 730 perce tartó gólcsendje. A 49. percben Márkvárt tört be a tizenhatoson belülre, majd 13 méterről a rövid felsőt vette célba, de Szűcs a kapufára tolta a labdát ahonnan kipattant a játékszer. A folytatásban komoly ziccer egyik oldalon sem alakult ki, csak kisebb lehetőségeket jegyezhettünk fel. Amikor pedig már mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, jött a csereként beállt Coroian, és három perccel pályára lépését követően a 91. percben betalált: Kenesei gurított középre jobbról, majd az érkező Coroian három méterről a bal felsőbe vágta a játékszert 1-2. A Pécsnek a gólra már nem volt ideje válaszolni, a Lombard nagyon értékes három ponttal gazdagodott, mellyel egy év után tudott ismét nyerni idegenben, emellett pedig véget ért a fordulók óta tartó gólképtelenségük is.

PMFC-MATIAS - Lombard Pápa 1-2 (1-0) Gsz.: Márkvárt ill. Zulevs, Coroian

Lombard Pápa: Szűcs - Tóth G., Bogunovics, Csizmadia, Frizoni - Florean ('58 Nagy T.), Csilus, Zulevs ('88 Coroian), Sluka - Kenesei, Popin ('74 Benkő)

PMFC-MATIAS: Polekszics - Nagy, Balogh, Romic, Mohl - Kővári, Horváth, Szatmári ('76 Rácz) Márkvárt, Heffler ('63 Wittrédi) - Frőhlich ('63 Frank)

A Lombard Pápa november 1-jén 18 órai kezdéssel a Debrecent látja vendégül.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!