Véber György: Jobb csapat vagyunk a Pápánál


2014-10-24 18:31:16  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pmfc.hu  | 


Véber György: Jobb csapat vagyunk a Pápánál főképe
A labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában október 25-én szombaton 18:00 órakor a Lombard Pápa Pécs együttesével csap össze. A mieink jelenleg a 13. helyen állnak két győzelemmel, négy döntetlennel és öt vereséggel, nevük mellett – a pécsiekhez hasonlóan 10 - pont áll. Az elmúlt szezonban Szűcs Lajosék oda-vissza legyőzték a Baranya megyeieket, idegenben 1-3-ra, a Perutz Stadionban pedig 1-0-ra tudtak nyerni, ami jó előjel lehet a találkozó előtt. A mieink részéről Kenesei Krisztián a hivatalos honlapnak úgy nyilatkozott, győzni utaznak Pécsre, de egy ponttal sem lenne elégedetlen.
- Minden találkozó kiélezett, ha abból indulok ki, hogy tavaly oda-vissza megvertük a Pécset, akkor ez nem rossz előjel. Eddig főként az erősebbnek tartott együttesek ellen bizonyítottunk, megvertük a Ferencvárost, döntetlent játszottunk a Győrrel, az Újpesttel és a Diósgyőrrel, most már olyan csapatoktól is jó lenne pontot szerezni, akik hozzánk hasonló játékerőt képviselnek. A győzelem reményében utazunk, de azért egy pont is jó lenne, Véber György évekig Pápán volt edző, biztos, hogy kellően motiválja majd az együttesét, de nekünk nyernünk kellene a Mecsekalján.
Véber György elmondta a pmfc.hu-nak: nehéz mérkőzésre számít, a pápaiak ellen ugyanis kellő alázat nélkül könnyen nehéz helyzetbe kerülhetnek.
- Jobb csapat vagyunk a Pápánál, még ha ez jelen pillanatban pontszámban nem is mutatkozik meg. A téli szünetig egy hosszú, hat mérkőzéses sorozatba kezdünk, melynek első állomásán be szeretnénk gyűjteni a három pontot. A mi esetünkben ez a meccs sokkal több lesz egy bajnokinál – fogalmazott Véber György, a PMFC-MATIAS vezetőedzője. – Egy olyan szériába foghatunk, amivel szépen összeszedhetjük a kellő pontszámot, majd nyugodtan és előretekintve mehetünk a szünetre. A két csapat közti nagyobb tudást nagyon nehéz lesz realizálni, a pápaiak ugyanis nyíltan felvállalják, hogy fő céljuk az ellenfél játékának szétzilálása. Emellett pedig gyors kontrákkal és pontrúgásokkal igyekeznek bravúrt elérni. Erre több példa is volt, ami megsüvegelendő. Amennyiben nem a kellő alázattal és hőfokkal vágunk neki az összecsapásnak, nehéz mérkőzést kreálhatunk magunknak. Komoly védőmunkára számítok az ellenfél részéről, amit csakis minőségi futballal lehet feltörni. Erre készülünk tehát, és nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. Bízom benne, hogy a játékosok is átérzik a tétet, hogy túl sok pontot hullajtottunk el hazai pályán.

A mérkőzést Iványi Zoltán vezeti majd, akinek segítői Farkas Balázs és Medovarszi János lesznek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!