Dunaszerdahelyi diákok látogattak a Mezőbe


2014-10-22 19:33:53  | cikk:  | 


Dunaszerdahelyi diákok látogattak a Mezőbe főképe
A Pápai Mezőgazdasági és Élelmiszeripar Szakképző Iskola és Kollégium sikeresen pályázott a „Határtalanul” elnevezésű pályázatra, melynek keretében három napra a hasonló profilú dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium 9 tanulója látogatott az intézménybe. A programban a mezős 11. E osztály 9 tanulója vett részt.
Békefi Imre igazgató elmondta, nagy öröm számukra, hogy a dunaszerdahelyiek ellátogattak az iskolába néhány napra. A program célja, hogy a tanulók megismerkedjenek a határon túl élő magyarokkal.
- A pályázat megírása előtt egyeztettünk a partnerintézménnyel, melyen megbeszéltük, hogy milyen tevékenységeket végezhetnének a diákok együtt. Így például kertészkedtek, az iskola területén egy kis kertet műveltek, tölgyfát ültettek a Bakonyerdő Zrt. jóvoltából és a Tangazdaság egyik istállóját is kimeszelték. Természetesen a kulturális és szabadidős programokra is jutott idejük a tanulóknak, megtekintették a várost, a Kékfestő Múzeumot és a Várkertfürdőben is jártak. Voltak a Lovasiskolában is, ahol lovaglásra is volt lehetőségük a tanulóknak. Ma délelőtt az október 23-ai ünnepségen is részt vettek a külföldi diákok, majd délután egy fényképes vetítést tartottunk a három nap eseményeiről.

Békefi Imrétől megtudtuk, a dunaszerdahelyi iskolára azért esett a választásuk, mert évről-évre az iskola focicsapata látogat el hozzájuk az összmagyar focibajnokság keretein belül. Az igazgató szerint ez a mostani találkozás is egy jó lehetőség arra, hogy a két iskola között még jobb kapcsolat alakuljon ki, mivel a képzési profiljuk teljesen egyezik.

Ma délelőtt a Tangazdaságot tekintették meg, s az egyik istállót meszelték ki együtt a fiatalok.
Borbély Benjámin nagyon jól érzi magát Pápán. Neki legjobban a városnézés és a lovaglás tetszett. A fiatal fiú már sok barátot szerzett itt magának, akikkel telefonszámot is cseréltek. Benjámin szerint ennek a kapcsolatépítő találkozásnak a későbbiekben is nagy jelentősége lesz, mert szeretnék a jövőben is rendszeresen meglátogatni egymást.

Németh József, a dunaszerdahelyi iskola gyakorlatvezető tanára hozzáfűzte, jó lehetőségnek tartják ezt a pályázatot. Reméli, a pápaiak is olyan jól fogják érezni magukat náluk, mint ahogy ők Pápán. A szakmai találkozó hasznos volt, többek között összehasonlították a két ország mezőgazdaságát. A tanár kiemelte a mezős diákok pozitív és szívélyes hozzáállását, kedvességét, s a tanárok segítőkészségét, a színvonalas programok összeállítását.
A három nap alatt komoly barátságok is szövődtek, s a diákok már várják a tavaszi viszontlátást, amikor a mezősök látogatnak majd Dunaszerdahelyre.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!