Dr. Kovács Zoltán gondolatai zárták a petőfis ünnepségsorozatot


2014-10-22 19:27:13  | cikk: mo  | 


Dr. Kovács Zoltán gondolatai zárták a petőfis ünnepségsorozatot főképe
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulója tiszteletére szervezett színvonalas zenés-verses összeállítással zárta háromnapos ünnepségsorozatát a Petőfi Sándor Gimnázium. Az oktatási intézmény új épületébe költözésének 20. évfordulója alkalmából tartott programsorozatban kiállítás, számos előadás, vetélkedők és kulturális bemutató szerepelt. A Pápa város 800 éves jubileumi eseménysorozatába illesztett rendezvényen sokan megfordultak, tiszteletüket tették az épületben és a petőfis közösségben egykori pedagógusok és öregdiákok, utóbbiak közül sokan sikeres pályájuk eredményeiről, szakmájukról számoltak be a tanulóifjúságnak és az érdeklődőknek.

A nyitóünnepségen dr. Kontrát Károly államtitkár és dr. Áldozó Tamás köszöntötte az intézményt és a 20 éves épületet, az eseménysorozat záróakkordjaként pedig dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő szólt az egybegyűltekhez. Egykori polgármesterként két fontos dátum és esemény fűződik a nevéhez, az egyik 1993 augusztusa, amikor elhelyezték a Petőfi-gimnázium új épületének alapkövét, a másik pedig 1994. szeptember 4-e, az ünnepélyes birtokba vétel napja. Városvezetőként dr. Kovács Zoltán helyezte el az épület alapkövét, majd adta át az új létesítményt az akkori igazgatónak, Varga Gézának.

Az országgyűlési képviselő elismerését fejezte ki az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére összeállított műsor kapcsán, majd felidézte a Petőfi Sándor Gimnázium új épületbe költözésének előzményeit. Szólt az időszak nehézségeiről, a reprivatizáció során az egyházak által visszaigényelt épületekről, a gimnázium új otthonának felkutatásáról, a helyszín kiválasztásáról, az építkezés, a kivitelezés során felmerült problémákról és a mindeközben megvalósuló összefogásról.
- Nem volt könnyű időszak, de mára megszépültek az emlékek. Azt kívánom, hogy a diákok használják ki az intézményben rejlő lehetőségeket, hiszen sokszínű élet zajlik a Petőfi-gimnázium falai között. Kiváló a tanári kar és új lehetőségek is megnyílnak az ifjúság előtt a tanulást illetően – fogalmazott a képviselő.

A program végén Huszár Endre köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik lelkiismeretes munkájukkal hozzátettek ahhoz, hogy a Petőfi Sándor Gimnázium háromnapos ünnepségsorozata sikeres legyen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!