Várják a javaslatokat a pápai értékekre


2014-10-22 12:39:09  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Várják a javaslatokat a pápai értékekre főképe
Nyilvános ülést tartott Pápa Város Önkormányzatának Települési Értéktár Bizottsága a Jókai Mór Városi Könyvtárban kedden délután. – A pápai értéktár bizottság feladata az, hogy elbírálja azokat a javaslatokat, amik a hungarikum-törvény mentén a helyi értéktárba történő bekerülésre tesznek ajánlatokat. Szeretnénk, ha egy alulról építkező kezdeményezés alakulna ki Pápán és környékén abból a célból, hogy a civilek a helyi értéktárba ajánljanak különféle értékeket. Fontos, hogy nem a bizottság akarja megmondani, mit gondolunk pápai értéknek – hangsúlyozta dr. Hermann István, a pápai értéktár bizottság elnöke. Mint mondta, eddig mindössze egy javaslat érkezett a bizottsághoz. Ez a Vadvirág Néptánccsoportot ajánlotta a pápai értéktárba, ahová rögtön bebocsátást is nyert.

– Bizonyára sokan büszkék vagyunk a pápaiság érzésére. Pápa városa történelmileg, gazdaságilag, kulturálisan, valamint a sport és az oktatásügy tekintetében is számos olyan értéket adott a megyének, illetve az országnak, amikre büszkék lehetünk. Szeretnénk, ha a pápaiak felismernék ezeket – fogalmazott a bizottság elnöke. Kérdésünkre elmondta, a polgármesteri hivatalban bárki számára segítséget nyújtanak a települési értéktárba való jelöléshez szükséges formaiságok áthidalásához.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!