Megkezdte 10. évadát a Pegazus Színház


2014-10-20 18:20:25  | cikk: Babos Petra  | 


Megkezdte 10. évadát a Pegazus Színház főképe
Jubileumi évadot kezdett idén a Pegazus Színház, hiszen a társulat tíz éve alakult meg városunkban. A kerek évfordulóra a színház Szent István úti épülete is megszépült, hiszen a nézőtér teljesen új burkolatot kapott, a közlekedő folyosó, a fogadó tér és a színházba vezető lépcső is megújult. Az új évad a színház életében más változást is hozott, hiszen két új taggal bővültek, Laki Mónival és Tarr Györggyel, akik örömmel jöttek Pápára. Mindkét tehetséges színész a budapesti Főnix Dráma Stúdióban végzett.

Végh Zsolt igazgató érdeklődésünkre elmondta, idén is három vidám előadással készültek a gyerekeknek, a Pinokkióval, a Holle anyóval és a Vándorsárkánnyal. A bérletes előadások sorozata októberben már el is kezdődött, melyre közel 8000 kisgyermek váltott bérletet.

- A nyár során sem pihentünk, hiszen a Pegazus Parádét követően szinte egyből el is kezdtük a színházunk felújítását, valamint a marionett színház előkészítésén is dolgoztunk.  A nézőtéren új székek lesznek. A cseréhez novemberig várjuk a támogatókat, akik 20.000 Ft értékben vásárolhatnak ülőhelyet. Októberben a Pinokkió című bábelőadással kezdtük az évadot. A darabot írta és rendezte Sarkadi Nagy László. A zenét szerezte Szűcs József és Kovács Norbert, s akik játsszák: Valler Kata, Laki Móni, Tarr György és Végh Zsolt. A világklasszis író által megálmodott darab minden gyerek számára ismert, ezért sem volt könnyű dolgunk, hiszen mi úgy akartuk színpadra vinni, hogy az adott korosztály, akiknek szántuk, a lehető legtöbbet kapja, minél többet megértsenek belőle és szórakozzanak is. Ez egy nagy prózai mű, de reméljük, sikerült bábszínházi nyelvre átfogalmaznunk, s a gyerekek élvezni fogják. A pörgős mesében úgy kell játszanunk, hogy a színháziasság hasson mindenkire - mondta az igazgató.

Végh Zsolt elárulta, az ünnepi évad számos meglepetést tartogat, és a jól bevált családi napok is megmaradnak. Terveik között szerepel például, hogy a karácsonyi műsorban egy veszprémi harangegyüttessel és Kövi Szabolccsal együtt hoznak létre egy kuriózumjellegű összeállítást. Farsangkor busójárással is várnák a gyerekeket, húsvétkor igazi pingálókkal készülhetnének a gyerekek az ünnepre. A mackókiállítást pedig szeretnék 2000 darab macival ünnepelni. És természetesen a jubileum kapcsán egy olyan színházi találkozót is szerveznének, amelyre azokat a személyeket hívnák meg, akikkel a 10 év során dolgoztak.
Az igazgató érdeklődésünkre elmondta azt is, mindkét új színésztársuk nagyon tehetséges és talpraesett, hamar belerázódtak a Pegazus pörgős hétköznapjaiba.

A bérletes bábelőadások januárban a Holle anyóval folytatódnak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!