Átvették megbízóleveleiket a képviselők


2014-10-18 19:31:21  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Átvették megbízóleveleiket a képviselők főképe
Dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke átadta a megbízólevelet dr. Áldozó Tamás polgármesternek, valamint az október 12-i választáson mandátumot szerzett önkormányzati és nemzetiségi képviselőknek ma délután a Városházán. A Helyi Választási Bizottság megállapította: a választás eredményes volt, a választás lebonyolítása során törvénysértés nem történt. A polgármester-választás, az egyéni választókerületi képviselő-választás és a települési nemzetiségi önkormányzati képviselő-választás eredménye 2014. október 15-én vált jogerőssé – mondta el dr. Édes Ágnes.

Mint ismert, dr. Áldozó Tamás a Fidesz-KDNP közös polgármesterjelöltjeként nyerte el – újra – a városvezetői pozíciót. A törvény értelmében Pápán 14 tagú képviselőtestület alakulhat, melybe a tíz egyéni választókerületben győztes jelölt mellett négyen kompenzációs listáról szerezhettek mandátumot. Az egyéni választókerületek mindegyikében a Fidesz-KDNP jelöltjei kapták a legtöbb voksot, ők név szerint (a választókerületek száma szerint növekvő sorrendben): dr. Péntek Árpád, dr. Vörös Ibolya, Bocskay László, Császár Endre, Venczel Csaba, dr. Hermann István, dr. Áldozó Tamás, Unger Tamás, Zsegraics Gyula. Az önkormányzati választáson a töredékszavazatok alapján az MSZP-Együtt-PM közös listáján kettő, míg a Jobbik és a Demokratikus Koalíció listáján egy képviselő szerzett mandátumot. A pártok kompenzációs listáiról Kovács Csilla és Grőber Attila (MSZP-Együtt-PM), Süles Zsolt (Jobbik), illetve Kerecsényi Zoltán (DK) került be a képviselő-testületbe.

A nemzeti választási bizottság a törvényi előírás mentén német, roma és a román települési nemzetiségi önkormányzati választást írt ki Pápán. A választást a román nemzetiség tekintetében jelöltek hiányában nem tartották meg. A német nemzetiségi önkormányzat képviselőjévé Gőgösné Bakos Adélt, Pillerné Fódi Ilonát és Drabant Andrást választották. A roma nemzetiségi önkormányzat képviselője Markos Róbertné, Szakács Istvánné és Sándor Endre lett.

A képviselők a megbízólevelük átvételét követően pezsgős koccintással zárták az ünnepséget.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!