Népszerűek a könyvtári napok programjai - Dr. Papp Lajos szívsebész előadása a hitről


2014-10-18 12:02:31  | cikk: mo  | 


Népszerűek a könyvtári napok programjai - Dr. Papp Lajos szívsebész előadása a hitről főképe
A Jókai Mór Városi Könyvtár olvasó- és előadóterme is zsúfolásig telt érdeklődőkkel Dr. Papp Lajos szívsebész professzor előadására. Az Országos Könyvtári Napok pápai rendezvénysorozata keretében városunkba érkezett elismert szakember arról beszélt közönségének, milyen szerephez jut a hit a gyógyulás folyamatában. A professzor azon orvosok közé tartozik, akik a hitet nélkülözhetetlennek tartják a beteg gyógyulásában. Vallja, hogy életünkben a test-lélek-szellem egységét kell megvalósítanunk – derült ki az előadásból.

Isten testet, lelket és szellemet teremtett, amikor az embert megalkotta. Éppen ezért szívsebész háromlábú székhez hasonlította az embert. Azaz, ha a szék bármely lába eltörik, felborul, akárcsak az egészség. Nem lehet tehát hit nélkül meggyógyulni – hangsúlyozta a professzor, hozzátéve, hogy a gyógyulás folyamatában nemcsak a beteg hitére, hanem az orvoséra is szükség van.
- Immunrendszerünk az agyunk irányítása alatt áll. A hit erősíti az immunrendszert. Olyannyira, hogy kémiai, laboratóriumi módszerekkel ki lehet mérni a hit szerepét a gyógyulás folyamatában. Sok ezer beteget operáltam, sok ezret kezeltem, de senkit nem gyógyítottam meg. Kezeltem. Az öngyógyító képesség mindannyiunkban bennünk van, és a Teremtő gyógyít bennünket. Aki nem hisz Istenben, őt is a Teremtő gyógyítja meg, tudtán kívül – fogalmazott a professzor.

Papp Lajos előadásában részletesen beszélt arról, hogy a betegeket mi segítheti abban, hogy kikerüljenek a zsákutcából, a még nem betegekhez pedig olyan tanácsokkal szólt, hogy miként kerüljék ki a zsákutcákat. Egyet azonban leszögezett: anélkül, hogy az ember áldozatot hozna az egészségéért, önmagáért, lehetetlen meggyógyulni.

Az Országos Könyvtári Napok pápai programjai nagy érdeklődést váltottak ki a hét folyamán. Elismert szakemberek tartottak előadásokat, voltak helytörténeti séták és foglalkozások, valamint gyermekprogramok. Nyüzsgéssel teltek meg a kölcsönzőtermek, és a beiratkozók száma is gyarapodott. A mai napon például ötlet-csereberét tartottak a napközis pedagógusok, kézműves foglalkozás várta az érdeklődőket és itt volt a Pegazus Színház is, a társulat a Békakirály című zenés bábjátékkal örvendeztette meg a gyereksereget. A rendezvénysorozat zárónapján, holnap pedig a megbocsátás napja lesz a bibliotékában. A késlekedők tehát ne hezitáljanak egy percig sem, hiszen holnap késedelmi díj nélkül vihetik vissza a kikölcsönzött dokumentumokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!