Rekordszámú résztvevő a megyei Bolyai matekversenyen


2014-10-17 22:21:22  | cikk: Babos Petra  | 


Rekordszámú résztvevő a megyei Bolyai matekversenyen  főképe
A Pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola már több éve ad otthont a megyei Bolyai Matematika Csapatversenynek, melyre az idei évben rekordszámú csapat jelentkezett. Tóthné Nagy Judit, a matematika munkaközösség vezetője érdeklődésünkre elmondta, a verseny célja, hogy a gyerekek együtt dolgozzanak, így a szlogen: Az együtt munkálkodás öröme a legnagyobb dolog a világon.
A matekversenyen összesen 23 négy-négy fős csapat vett részt. A 3-8. osztályos tanulók a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolából, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájából, a Tarczy Lajos Általános Iskolából és természetesen a Munkácsy-iskolából érkeztek a versenyre.

A megmérettetés a Himnusz hangjaival kezdődött, majd a diákok neki is láttak a munkának.
- A verseny egészséges életmódra is nevel, hiszen mindenki egy-egy banánt kap ajándékba, valamint arra, hogy a résztvevők egy szál rózsával köszönjék meg tanáraiknak a felkészítést. A verseny 13+1 feladatból áll, az utolsó gyakorlatot együttműködve, közösen kell megoldaniuk. Nem könnyűek a példák, gyakorlatiasak, elgondolkodtatóak, mert a lehetséges válaszok közül sokszor több is jó, de van olyan eset is, hogy egyik megoldás sem jó. Tehát a tanórai felkészülés nem elég, sokat kell gyakorolni, esetleg szakkörre járni. Kreatívnak kell lenniük, mert különben nem tudják megoldani a feladatokat, melyeknek megfogalmazása sem szokványos, nem tankönyvből vett példák. A feladatokat központilag javítják, az eredményt a jövő héten teszik közzé. A legjobban teljesítő csapatok a veszprémi eredményhirdetésen tudják meg, hogy ki jut tovább az országos fordulóra - mondta a tanárnő.
A matematika munkaközösség vezetője hozzáfűzte még, nagy örömükre szolgál, hogy évről-évre többen jelentkeznek erre a versenyre, ami azt is bizonyítja, hogy népszerű és nem is olyan elrettentő a matematika.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!