Ünnepi rendezvénysorozat a Petőfiben


2014-10-16 13:33:34  | cikk: Babos Petra  | 


Ünnepi rendezvénysorozat a Petőfiben főképe
1994. szeptember 4-én avatta fel dr. Kovács Zoltán akkori polgármester és Varga Géza nyugalmazott igazgató a Petőfi Sándor Gimnázium Várkert úti épületét. Ezen jeles évforduló alkalmából október 20. és 22. között rendezvénysorozattal ünneplik a jubiláló intézményt.
Hétfőn, vagyis október 20-án 10 órakor dr. Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás Pápa polgármestere nyitja meg a háromnapos programot az iskola aulájában. A jubileumi évre elkészült a petőfis évkönyv is, amelyet Huszár Endre igazgató mutat be a nagyközönségnek 10 óra 30 perctől.
- 10 évente adunk ki egy évkönyvet, ami mindig az elmúlt tíz év eseményeit öleli fel. Vannak benne visszaemlékezések és persze érettségi, statisztikai adatok is. Terveink között szerepel, hogy dupla DVD-s változatát is kiadjuk a könyvnek, mivel sok rendezvényünk volt, s ezeket a fotókat nem lehet egy fekete-fehér könyvben bemutatni.

A Petőfis Napokon a diákok munkáiból művészeti kiállítás nyílik, melyet Ruttmayer-Kajtár Szilvia ajánl az érdeklődők figyelmébe hétfőn 10 óra 45 perckor.
A három nap során számos érdekes előadással is színesítik a programot, melyen öregdiákok tartanak majd beszámolót, így például itt lesz Lukács Attila búvár, Mátyus Alíz írónő, dr. Áldozó Tamás polgármester, Kázmér Erika védőnő, Bella Brigitta, az Origo.hu internetes hírportál újságírója, Takács Nóra televíziós szakember és Rajnai Renáta csillagász.
Az igazgató szerint ez egy remek lehetőség a petőfis tudat ápolására, s reméli, hogy sok diák részt vesz majd az egyes előadásokon.

Ha már Petőfis Napok, akkor a sportrendezvények sem hiányozhatnak, lesz zumba bemutató és tréfás sportjátékokon is részt vehetnek a diákok is hétfőn délután.
A keddi napot kulturális bemutató koronázza meg. Szerdán, a rendezvény zárónapján tartják az október 23-ai megemlékezést, majd azt követően dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő ünnepélyesen bezárja a háromnapos rendezvényt.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!