Tudatossággal, pozitív életszemlélettel elérhető a boldogság


2014-10-16 11:56:47  | cikk: mo  | 


Tudatossággal, pozitív életszemlélettel elérhető a boldogság főképe
A boldogság nyugodt, békés állapot, amikor elégedettek vagyunk és önzetlen szeretettel, figyelemmel fordulunk mások felé. Horváth Ferenc így foglalná össze a boldogság fogalmát. Azt az állapotot, amit bárki el tud érni, csupán meg kell találnia az örömöt a tevékenységében. A boldogság nem más, mint az ember vágya és célja, először megfogalmazza, másodszor célul tűzi ki és küzd annak elérésén – vallja Horváth Ferenc, aki hobbijának tekinti a boldogságkutatást. A téma iránti elkötelezettséget csaknem 15 évvel ezelőtt fedezte fel magában, amikor egyre jobban érdekelték a boldogsággal kapcsolatos kutatások, tanulmányok. Saját kutatásokat végzett, többéves munkával Japántól Amerikáig, az ókori embertől a civilizált földlakóig összegyűjtötte a témával kapcsolatos írásokat, később pedig már maga is tréningeken, előadásokon közvetítette tapasztalatait a boldogság állapotának elérésével kapcsolatban.

Sokszor tévesztjük össze a boldogságot, a többször átélt boldog pillanatokkal, – véli Horváth Ferenc, hozzátéve – pedig a boldogság egy életállapot. Olyan belső harmónia, melyet csak úgy érhetünk el, ha figyeljük testünk minden rezdülését és letesszük a terhet.
- Tudatosan kell segíteni önmagunkat abban, hogy a pozitív gondolkodás uralja elménket. Rendkívül fontos, hogy a negatív helyzetekből is előnyt kovácsoljunk, tanuljunk belőlük. Tudjunk a tetteinknek örülni. Függetlenül attól, hogy az a cselekvés kedves-e számunkra vagy nem. Egy kutatás szerint egy három műszakos munkarendben dolgozó gyári munkástól megkérdezték: „Mindenki olyan fásult és fáradt maga körül. Ön mindig vidáman és kedvesen megy haza. Hogy csinálja?” S érkezett a válasz: „Uram, én mindig elképzelem azt, hogy milyen jó lesz annak, akinek átadom az én munkám eredményét..” - osztotta meg gondolatait Horváth Ferenc, majd azt hangsúlyozta, szem előtt kell tartanunk, hogy nem másoktól függ a boldogságunk. Tudatosság, önzetlenség és pozitív gondolkodás kell hozzá – tette hozzá az előadó.

Az Országos Könyvtári Napok pápai programsorozata keretében a Jókai Mór Városi Könyvtárban két időpontban is találkozhatnak az érdeklődők Horváth Ferenccel. Ma délelőtt egy diákcsoport hallgatta végig előadását, de aki érdeklődik a téma iránt, délután négy órakor még részt vehet a programon.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!