Új egyesületi csúcsok a Pápai SE-nél


2014-10-16 10:57:21  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Új egyesületi csúcsok a Pápai SE-nél főképe
A versenyszezon utolsó hetei mozgalmasan teltek a Pápai SE atlétika szakosztályánál. Egyéni-, és csapatbajnokságok ugyanúgy színesítették a palettát, mint a szlovéniai nemzetközi kalapácsvető viadal. A rengeteg egyéni legjobb eredmények megjavítása mellett új egyesületi csúcsok is születtek, a kalapácsvető Toki Adrián Árvai Krisztián 2009-es, Csébi Fruzsina pedig Orbán Éva olimpikon 15 évvel korábban felállított csúcsát döntötte meg – tájékoztatta hírportálunkat Kis Károly, a PSE edzője.
- A versenyek sorát a budapesti szuperliga forduló nyitotta, ahol Toki Adrián öt kilogrammos kalapáccsal új egyesületi csúcsot, 66.22 métert dobott, megdöntve Árvai Krisztián 2009-ben felállított legjobbját. Ugyanitt Csébi Fruzsina szintén egyéni csúccsal zárt, 54.24 métert dobott. Fruzsi jó formáját a székesfehérvári serdülő csapatbajnokságra is megőrizte, ahol a kalapácsot 58.56 méterre hajította, ami új egyesületi csúcsot jelentett. Érdekesség ezzel az eredménnyel kapcsolatban, hogy Orbán Éva 1999-ben felállított legjobbját döntötte meg, olimpikonunk abban az évben dobta az akkori legjobbat, amikor Fruzsina született. A bajnokság egyben válogató verseny is volt a serdülő válogatott viadalra, legjobbjaink Mariborba utaztak. A megmérettetésen öt ország, Horvátország, Szlovénia, Csehország, Szlovákia és Magyarország serdülő korú versenyzői korcsoportonként két-két fővel mérkőztek meg, Fruzsi 52.44 méterrel megnyerte a tízfős mezőnyt. Részt vettünk a Somlócsúcs-futáson is, ahol Tóth Gyulának, Krivácsy Benjáminnak és Nagy Zsófiának köszönhetően három első-, Horváth Gyula és Füredi Dániel jóvoltából két második helyezést szereztünk. A szezon a veszprémi évadzáró dobóversennyel ért véget, melyet kellemes őszi napsütésben, sok versenyző részvételével rendezett meg a VEDAC. 12 rajthoz állásunk volt, melyekből hat egyéni csúcs született: hat kilogrammos kalapáccsal Toki Adrián (60.22 méter), három kilogrammossal Sztupák László (49.64 méter), négy kilogrammos szerrel Csébi Fruzsina (47.50 méter) javította meg korábbi legjobbját. Az ifjúságiaknál Horváth Alexa 37.71 méterre dobta a három kilogrammos kalapácsot, az újoncoknál Rózsás Ferenc (42.34 méter) és élete első gyermek versenyén két kilogrammos szerrel Tóth Richárd (26.80 méter) is egyéni csúcsot döntött.
Az atléták most jól megérdemelt pihenésüket töltik, a felkészülés november 3-án folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!