A harmónia erőt ad a sok feladathoz – dr. Vörös Ibolya a Kiliáni beszélgetéseken


2014-10-15 23:20:38  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


A harmónia erőt ad a sok feladathoz – dr. Vörös Ibolya a Kiliáni beszélgetéseken főképe
Gyógyítás, kórházvezetés, képviselői munka, hobbibiciklizés – többek között ezekről esett szó a Kiliáni beszélgetések elnevezésű programon, melynek dr. Vörös Ibolya volt a vendége. A főigazgató lelkesen mesélt a kórház most záruló projektjéről és a hamarosan fizikailag is kezdődő közel másfél milliárdos fejlesztésről. Mint mondta, felismerték azokat a szükségszerű változásokat, amiket az itt élő lakosság javára el kell végezni a kórházban és sikeresen kihasználták azokat az európai uniós forrásokat, melyek ezek megvalósításához a pénzügyi fedezetet nyújtják. Az egyik fejlesztés már megvalósult, ez az időskorúak állapotát szinten tartó betegellátó egység, a mozgásszervi rehabilitáció, a másik pedig a struktúraváltást célzó projekt, melynek keretében új belgyógyászati osztályt építenek fel, többek között a sürgősségi betegellátó osztályt újítják meg, a kor elvárásainak megfelelő sebészeti osztályt alakítanak ki és a diagnosztika területén is óriási előrelépést tesznek új orvosi gép-műszerek beszerzésével.
-Nagy kihívás ez számomra, hiszen nem csak betegellátó feladat hárul rám következőkben, ennek a projektnek a levezénylése tervezőképességet, odafigyelést, gyakorlatiasságot, keménységet és következetes számonkérést is igényel. Mindemellett meg kell szerveznünk a betegellátás folyamatosságát is. Mégis azt gondolom, egy ilyen kihívásnak bármelyik intézményvezető örömmel tesz eleget. Boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a projektnek és nagyon élvezem ezt az új feladatot, a nyüzsgést, a szervezést, valami új létrehozását. Mindez rám nagyon jó hatással van, inspirál – mesélte hallgatóságának.
Dr. Vörös Ibolya arról is beszélt, a kórházvezetői munka mellett az igazi „szerelem” számára a gyógyítás, ezért is nem mondott le főigazgatói kinevezésekor az orvosi tevékenységről, s ma is a legfontosabb számára, hogy betegei számára a legmegfelelőbb ellátást nyújtsa és segítse őket. A mindezen feladatok mellett vállalt közéleti-politikai szerep azonban ugyancsak fontos számára, hiszen önkormányzati képviselőként nemcsak a város egészségügyi ellátásának szervezésében, jobbá tételében közreműködhet, hanem a város életének jobbításában is részt vehet testületi munkájával. A szakmai és közéleti feladatok mellett a beszélgetésen szóba került a szabadidő és a mindennapos munkához szükséges feltöltődés is. A rendezvény vendége úgy fogalmazott, a magánéleti harmónia feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a mindennapok kihívásainak eleget tudjon tenni, a kikapcsolódás számára pedig a kerékpározás.
-Azt gondolom, az aktív élet tartja fiatalon és egészségesen az embert. A szellemi aktivitást a munka jelenti számomra, de a jól végzett munka lélekben is erősíti az embert. Úgy szervezem az életemet, hogy a munka mellett tavasztól őszig beleférjen a heti két-háromszori biciklizés. Ez, ha lehet, kora este indul és nyáron akár kilencig is tart. Ez idő alatt az ember teljesen megújul, kitisztul az agya, elhagyja a napi gondokat. Mi ügyelünk arra, hogy a természetben kerékpározzunk és ne a betonutakon, mindig tudjuk, hogy éppen melyik virág nyílik, a szántóföldön melyik növény szökken kalászba, ismerjük a tavasz illatát, a föld illatát és ez megtölt újra energiával, miközben akár 30 kilométert is kerékpározunk. Ez nagyon jó – osztotta meg hallgatóságával.
Az összejövetel végén „csajos” dolgok is szóba kerültek, így az öltözködésről, az ápoltságról, a számára meghatározó női stílusról is hallhattak a Kiliáni beszélgetések résztvevői.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!